Beauty

Toe aan een nieuwe coupe? Dit zijn de haartrends van 2023 

Ben je je eigen kapsel ook zo zat? Ben je écht toe aan iets nieuws? Maar weet je niet wat?Mika vertelt je wat helemaal trendy is in 2023 op het gebied van haarlooks.  

Genoeg inspiratie om iets te kiezen wat echt bij jou past. Want zoals Mika zegt: “Een trend moet bij je passen, dus neem het vooral niet om dat het mode is.”  

Terug van weggeweest: de pony 

De pony komt weer helemaal terug. En niet één soort pony, maar pony’s in alle soorten en maten. Van een korte of lange pony. Een pony bij lang haar of bij een bob. Een rechte pony of afgesloten pony. De pony is dit jaar helemaal hot. Bekende Nederlanders zoals Abbey Hoes, Maan en Bridget Maasland hebben zich al gewaagd aan deze nieuwe look. En dat staat echt prachtig!  

Een pony staat alleen niet iedereen. Heb je een heel rond hoofd of een breed hoofd? Dan kun je beter geen pony nemen. Je gezicht lijkt namelijk door een pony korter en dat wil je juist voorkomen.  

Nat haar?!  

Voor de feestgangers onder ons: de wetlook is dé look voor elk feestje. Heb je binnenkort een gala of ga je regelmatig op stap? En wil je een stoere look? Dan is de wetlook echt iets voor jou. Veel celebrities zijn enorm fan van de wetlook en de look is vaak te zien op de rode loper bij Kim Kardashian en de zusjes Hadid.  

Hoe creëer je de wetlook bij jezelf? Het is eigenlijk heel simpel. Je hebt gel nodig – let op: niet een te harde gel – en een borstel. Smeer je haar lekker in met de gel en kam het naar achter. Je kunt ook je haar met de wetlook opsteken voor een strakke look. En als we Mika moeten geloven staat deze look echt iedereen! 

Haar in de knoop

Een trend van dit moment zijn knopen in het haar. Knopen in lang haar, vlechtjes, elastiekjes opgebold: alles mag als het maar rommelig is. Denk je net zoals Mika: “Ik houd niet zo van dat rommelige”, ga dan voor een strakke staart, bijvoorbeeld met een wetlook, en maak in het overige haar een hele mooie knoop.