Column

Bij het Parijse Bouillon Julien kom je half Amsterdam tegen

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle ideeën. Deze week: veel Nederlanders gaan tijdens de Soldes naar Parijs. Het mooie is: uit eten gaan hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij weten de adresjes waar je voor onder de 10 euro een hoofdgerecht kunt krijgen. Met tafelkleed, servies, bestek en al.  

Soldes en bouillons

In Koffietijd-uitzendingen zeg ik het vaker: ga naar de uitverkoop en sla daar je slag voor het nieuwe mode-seizoen. Veel afgeprijsde items zijn namelijk nog hartstikke hip in de lente. Als je dan toch in zo’n Soldes (zo heet de Parijse uitverkoop) in de Franse hoofdstad bent, wil je naturellement lekker eten. Dat hoeft niet duur te zijn. Bouillons zijn namelijk weer helemaal hip. Oorspronkelijk een oud volksrestaurant ontworpen met de meest prachtige interieurs. Zo is Bouillon Julien een schitterend art-deco paleisje. Ik at er een witlof-ovenschotel voor nog geen tien euro, en kwam er een paar Amsterdamse bekenden tegen. Niet gek nadat Mara Grimm er zo gloedvol over schreef. Hier vind je meer van Mara’s favorieten.

Fine-dining

Liever meer fine-dining, en ook nog praktische informatie over fietsen in Parijs? Check dan ook deze adresjes van de Nouveau redactie.   

Na Parijs: Sicilie

Na Parijs droom ik van Sicilie. Ik ben namelijk hélémáál in de ban van The White Lotus 2. Pracht en praal en zwarte humor. Ik kwam erachter dat deze schitterende villa uit de tv-serie ook te huur is als overnachtingsplek. Wel even doorsparen.   

Vrouwen op de troon

Bij Nouveau zetten we vrouwen op een troon. Het verhaal van schrijfster Marion Bloem. Haar rouwproces, haar verdriet, haar verwarring, raakte me enorm.     

Afsluiting van een Franse maaltijd

Zoals een goede Franse maaltijd sluit ik af met wat luchtigers. Een verhaal over hoe ex-en elkaar dwars kunnen zitten? Lees en huiver.