Vrije tijd

Geniet dit weekend van de prachtige architectuur die Nederland rijk is!

Laat je dit weekend verrassen door de prachtige architectuur in Nederland! Onze redactie heeft twee museumhuizen uitgekozen waar je even helemaal terug de tijd in kunt gaan en kunt genieten van de mooie bouwkunst die ons land te bieden heeft.

Wat ook leuk is? Met de VriendenLoterij VIP-kaart kun je overal naar toe met korting of gratis! Dus trek de warme kleding maar aan en ga op pad!

Buitenplaats Beeckestijn

Benieuwd hoe het is om te leven als een 18e-eeuwse familie? Dan is het zomerhuis van de familie Beeckestijn perfect voor jou. Het is één van de weinige grote buitens aan de duinrand in Kennemerland, die in zijn geheel bewaard is gebleven. In dit enorme zomerhuis kon de familie ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van het buitenleven. Het bijzondere van dit museumhuis is dat er geen afzetkoordjes staan. Je kunt dus alles aanraken, voelen en zelfs even zitten op de stoelen waar de familie ook jarenlang op heeft gezeten.

Museumhuis Rams Woerthe

In Steenwijk staat de eeuwenoude villa Rams Woerthe, van de schatrijke familie Tromp Meesters. Binnen voelt het aan als een echt kasteel, met het grote trappen, de enorme schouwen en de geglazuurde tegels. Kom genieten van het prachtige glas-in-lood of bezoek de keuken waarvan elke kok droomt. Geniet van het vele zonlicht in de tuinkamer waarna je het bezoek vervolgt in de gigantische tuin. Je kunt er even helemaal wegdromen! En, wist je dat deze villa ook wel het Downton Abbey van Overijssel wordt genoemd?

Nog meer uitjes?

Met een VriendenLoterij VIP-kaart krijg je bij veel leuke uitjes korting op je entreekaart, of mag je zelfs gratis naar binnen. Er zijn maar liefst 125 musea en parken aangesloten bij de VriendenLoterij, waaronder nog veel meer museumhuizen, die je ook gratis kunt bezoeken!