Beauty

Droom jij ook van dik en stevig haar? Maaike heeft goed advies

Dunner haar, gespleten punten en meer haaruitval: het hoort allemaal bij ouder worden. Heb jij hier ook last van? En zou je liever een dikke dos willen? Dan is het slikken van collageen misschien de uitkomst. Want naast dat dat voordelen heeft voor je huid, heeft het ook benefits voor je ouder wordende haren.

Als iemand lange lokken heeft, is het onze beautydeskundige Maaike Dorsteen wel. Bij Koffietijd geeft onze 'Miss Collageen' tips hoe je je haar kunt verstevigen, waardoor jij ook met mooie lokken rondloopt.

Collageen bijslikken

Voor wie het nog niet weet: collageen is een eiwit dat van nature in je hele lichaam zit, dus ook op je hoofd. Vanaf je 25e neemt de collageenvoorraad in je lichaam jaarlijks af. Dit kun je in je gezicht zien door de vorming van meer rimpeltjes. Aan je haren kun je merken als je sneller last hebt van gespleten haarpunten, doffer haar, een slechtere haargroei en meer haaruitval.

Biotine, zink en koper

Daarom is het volgens Maaike, eigenlijk voor iedereen, handig om vanaf je 25e collageen bij te slikken. "Ook als je nog geen last hebt van haarproblemen, maar wel goed voor je haren wil zorgen, kunnen collageensupplementen je goed helpen. Maar, als je merkt dat je last hebt van verzwakte haren, kan je ter aanvulling supplementen gebruiken die speciaal voor het haar bedoeld zijn." Daarom geeft Maaike als advies: "Let bij je volgende aankoop, op supplementen waar biotine, zink en koper in verwerkt zitten." Want, biotine en zink dragen bij aan het sterk houden van het haar, een normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Terwijl koper juist bijdraagt aan een normale pigmentatie van het haar.

Skin for skin

En deze perfecte combinatie van middelen, zit in het haarsupplement van Skin for Skin. Daarom is dat volgens Maaike echt een aanrader. "Want naast dat er biotine, zink en koper in is verwerkt, zit er ook collageen in van Nederlandse bodem. In het haarsupplement van Skin for Skin zit namelijk natief collageen, oftewel een hele pure vorm van collageen, dat uit de huid van de schol wordt gehaald. En deze schol wordt gevangen in Urk." Het fijne hieraan is, is dat het op een duurzame manier gebeurt. Het filet van de schol wordt gebruikt om op te eten als consumptie. Maar de huid en kop die overblijven, wordt gebruikt om het collageen uit te halen. Zo wordt de vis optimaal gebruikt. 

Extra verzorging

Maar er is nog een manier om je haar te verstevigen. Namelijk met een speciale haarmassage brush. Want wil je volgens Maaike nu écht investeren in de gezondheid van je haar en wil je daar ook de tijd voor nemen? Dan is deze borstel een fijn product om te gebruiken naast je haarsupplement. "Wanneer je hiermee je hoofdhuid masseert, kan het bloed op die plek goed doorstromen en verbetert het de toevoer van zuurstof. Hierdoor kunnen voedingsstoffen uit het bloed beter worden aangevoerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd. 

Je kunt de borstel op zowel droog haar, als nat haar gebruiken. Want vóór het wassen werkt het goed om dode huidcellen los te maken. Maar tijdens het wassen van je haar, onder de douche, komt de borstel ook goed van pas. Breng de shampoo aan in je haar en masseer het in met de borstel en maak cirkelende bewegingen. Dit stimuleert de haargroei, het reinigt de haren en de hoofdhuid en het helpt stress te verminderen. Kom maar op met die volle dos!

Ben je benieuwd geworden naar de haarsupplementen en zou je ook weleens die borstel willen uitproberen? Bij Koffietijd maak je nu kans op een compleet haarpakket van Skin for Skin. Doe hier mee aan de winactie!