Guacamole:
We beginnen met het ruilbakken van het vlees. Hiervoor doe je eerst de tomatenpuree met de komijn, paprikapoeder in een pak en voeg je ook het gehakt hieraan toe. Vervolgens bak je alles voor 3 minuten. Je kan eventueel een klein scheutje water of bouillon toevoegen om het mengsel iets smeuïger te maken. Zorg ervoor dat alles goed is gemengd en het gehakt ook goed gaar wordt.
Terwijl het gehakt op het voor staat snijd je de puntpaprika in kleine brunoise (blokjes). Ook laat je de maïs uitlekken en snipper de rode ui in kleine stukjes. Mix alles eventjes in een kom en zet deze aan kant.
Pak er nu een wrap bij! Deze bestrijk je eerst met zure room. Dan kun je beginnen met het vullen van de wrap. Hiervoor verdeel je een deel van het gehaktmengsel over de wrap. Pak dan de groentemix met de paprika, ui en de mais erbij. Verdeel de groentemix dan ook over de wrap. Tot slot strooi je de geraspte kaas erover. En dit mag zoveel je zelf lekker vindt!
Nu bedek je alles met een andere wrap af zodat je een soort grote ronde sandwich hebt. Bak dan de quesadilla in een contactgrill of in een droge koekenpan. Bak de quesadilla tot dat de wraps aan beide kanten lekker goudbruin kleuren en ze licht krokant zijn.
Voor de guacamole neem je een kom en doe hier het avocado vruchtvlees in. Prak dit met een vork en meng het vervolgens met de fijngesneden tomaat, de koriander, ui en chilipeper. Breng op smaak met het limoensap en de peper en zout.
Wanneer de quesadilla mooi gebakken is kun je deze serveren. Hiervoor snijd je de grote ronde quesadilla eerst in punten. Serveer ze dan op een bord met de overgebleven zure room en de guacamole. En tip: als de quesadilla nog warm is, gooi er wat extra kaas overheen. Eet smakelijk!