Entertainment

Dit kan je verwachten van Het Nationale Theaterweekend

Ben jij een echte theaterliefhebber? Dan hebben wij goed nieuws, want dit weekend kan je van 27 t/m 29 januari genieten van het Nationale Theaterweekend. Door heel Nederland zijn voorstellingen te zien en is er een breed aanbod aan andere activiteiten. Dus, voor ieder wat wils!

Er is keuze uit meer dan 200 voorstellingen. En je kunt er verschillende bijzondere activiteiten beleven. Denk aan rondleidingen, acteurs ontmoeten of krijg een kijkje achter de schermen!  

'Zin om je te zien'

Alleen krijgen we helaas steeds minder mensen naar het theater. Daarom startte in oktober de campagne 'zin om je te zien'. Deze campagne was er om mensen ertoe te zetten weer naar het theater te gaan. Een kleine reminder aan de magie van live ervaring van theater. Denk maar aan de sfeer in de zaal en de ontknoping aan het einde van de voorstelling. Ook bij Het Nationale Theaterweekend wordt daar de nadruk opgelegd. Theaters staan namelijk te poppelen om iedereen weer te ontvangen. Na een lange tijd gesloten deuren, hebben zij weer 'Zin om je te zien'.   

Beleving door heel Nederland

Door heel Nederland doen theaters mee en zijn er voorstellingen te bekijken. Leeuwarden, Utrecht of Maastricht: meer dan vijftig theaters openen hun deuren voor dit initiatief. Van muziek tot musical tot cabaret, alle vormen van theater zijn hier te vinden. Ook zijn er op veel locaties gratis activiteiten te beleven. Zo gaat de ervaring verder dan een voorstelling kijken en zijn er mogelijkheden om backstage te spieken. Voor een kleinere prijs een bredere ervaring!  

Mede dankzij deelnemers van de Vriendenloterij kunnen deze activiteiten gerealiseerd worden.