Vegetarische biryani met muntraita

London neemt ons vandaag mee naar India om een vegetarische biryani te maken. Dit bijzondere rijstgerecht is heel geurig van smaak en heerlijk om met meerdere mensen te delen.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 2 stuks bospeen
  • ½ el currypoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 145 gram jasmijnrijst
  • 25 gram rozijnen
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ komkommer
  • 3 takjes munt
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 90 gram spinazie
  • 1 tl garam masala
  • 1½ el zonnebloemolie of arachideolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de ui fijn. Schil de wortelen en snijd in fijne blokjes.

Verhit de zonnebloemolie of arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de ui en wortelblokjes toe. Laat 4 minuten stoven. Voeg dan het currypoeder, de cayennepeper, je mag het ook weglaten en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed om. Voeg 550 milliliter water toe.

Voeg de rijst en de rozijnen toe aan de wok en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer nogmaals goed om en laat 12-15 minuten op een matig vuur onder deksel pruttelen. Schep regelmatig om.

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Doe in een kommetje en besprenkel met de appelazijn. Breng op smaak met peper en zout. Hak de munt fijn. Voeg de yoghurt, munt en extra vierge olijfolie toe en meng.

Was en hak de spinazie grof. Roer de spinazie door de biryani, tot die geslonken is. Roer er de garam masala door. Serveer de biryani met de muntraita.

Meer lekkere recepten