Beauty

Begin je dag goed met dit ochtendritueel

Essentieel voor een stralende en gezonde huid is een goed ochtendritueel. Begin je dag op z’n best door het reinigen en verzorgen van je huid gelijk wanneer je wakker wordt. Beautyexpert Maaike Dorsteen laat je zien waar een goede ochtendroutine allemaal aan moet voldoen.  

Laat je huid stralen als nooit de voren met deze tips voor een goede ochtendroutine.  

Basis van een gezonde huid: reinigen

De basis van een gezonde huid is een gereinigde huid. Het klinkt misschien gek, want je hebt alleen maar geslapen. En dat met een gereinigde huid zonder make-up, maar tijdens het slapen maakt je huid talg aan. Het is daarom belangrijk om niet alleen ’s avonds je huid te reinigen, maar ook in de ochtend dit te doen. Zo maak je je huid vrij van overtollig talg en vuil.  

Er zijn verschillende soorten reinigers. Je kunt een reinigingsgel, -olie of -melk gebruiken. Maar ook heerlijke reinigingsschuim of in het ergste geval met heel veel haast reinigingsdoekjes. En om efficiënt om te gaan met de vroege uurtjes, kun je je gezicht gewoon wassen onder de douche!  

PH-waarde normaliseren

Het reinigen van je huid zorgt er altijd voor dat de PH-waarde van je huid wordt aangetast. Als tussenstap kun je daarom een toner gebruiken. Een toner zorgt ervoor dat de PH-waarde van je huid weer normaliseert. Mocht je niet genoeg tijd hebben in de ochtend, kun je de toner ook overslaan. Een toner mag, maar hoeft niet!  

Vergeet de ogen niet

Nog een tussenstap die mag, maar niet hoeft: oogcrème. Mocht je net zoals onze beautyexpert Maaike last hebben van vochtwallen in de ochtend, dan is een oogcrème in combinatie met een gua sha steen geschikt om deze vochtwallen langzaam weg te masseren.  

Benieuwd hoe dit werkt? Kijk dan de video hieronder.  

Huidproblemen? Met een serum los je het op!  

De volgende (extra) tussenstap is het aanbrengen van een serum. Een serum bevat hoge actieve ingrediënten die bepaalde huidproblemen kan oplossen. Als je een serum gaat aanschaffen kijk dan naar waar jouw huid om vraagt. Heb je bijvoorbeeld last van een droge huid of roodheid in het gezicht? Last van pigmentvlekken of wil je rimpels voorkomen? Voor alle problemen is een serum om dit op te lossen.

Hydrateren is een must

Wat echt niet mag ontbreken in jouw ochtendritueel is een dagcrème. Een dagcrème geeft jouw huid extra voedingsstoffen en hydrateert je huid. Vooral op koude dagen is dit echt een must.  

Smeren! Ook als de zon niet schijnt

Sneeuw? Regen? Wind? Bewolkt? Zelfs als de zon niet schijnt en het is heel erg koud; gebruik altijd een SPF. Een SPF beschermt je huid tegen de zon. Ook al zul je niet verbranden van de winterzon in Nederland, heeft de zon alsnog effect op je huid. De zon kan niet alleen huidkanker ontwikkelen, maar het heeft ook een negatieve werking op huidveroudering. Maar liefst 90% van de verschijnselen van huidveroudering, zoals rimpels, pigmentvlekken en verslapping, komt door de zon. Een goede SPF is dus het hele jaar door belangrijk! Een SPF sluit de huid af en is altijd de laatste stap in je ochtendritueel.  

Benieuwd welke producten Maaike aanraadt? Kijk dan de video hieronder.