Cultuur

Achter de schermen bij de VriendenLoterij

Cheques en confetti: dit is dé gouden combinatie van de VriendenLoterij waar veel culturele organisaties verrast mee worden. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij hebben al veel sport-, gezondheids-, welzijn- en cultuurorganisaties mooie bedragen mogen ontvangen. 

Ook bij Koffietijd worden regelmatig verschillende bijzondere musea verrast met een VriendenLoterij-cheque. Zo werd het Glasmuseum onlangs verrast met een cheque ter waarde van 370 duizend euro!  

VriendenLoterij 

De VriendenLoterij is een loterij voor sport, gezondheid, welzijn en cultuur in Nederland. Naast dat de VriendenLoterij organisaties steunt die zich inzetten voor het welzijn van mensen, richt de loterij zich ook op organisaties die waken over onze rijke cultuur. Denk aan musea, monumenten of theaters.  Door de bijdragen van de VriendenLoterij kunnen organisaties projecten waarmaken en zorgen dat iedereen kan genieten van cultuur, sport en welzijn in Nederland.  

Wie krijgt er een cheque?  

Heel het jaar door krijgt de VriendenLoterij verschillende aanvragen van culturele organisaties. Een speciaal team binnen de loterij bekijkt al deze aanvragen en gaat opzoek naar een geschikte organisatie. Wanneer er een organisatie geschikt lijkt, na heel veel contact en bestuderen, gaat de VriendenLoterij langs. Daarna komt er een definitief plan binnen. Aan de hand hiervan wordt er bepaald welke organisatie een stevige bijdrage ontvangt van de VriendenLoterij om hun plannen te realiseren. Naast dat er zorgvuldig wordt bepaald welke organisaties een bedrag mogen ontvangen, wordt er ook goed nagedacht over de hoogte van het bedrag.  

Al deze bijdragen zijn mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.  

Benieuwd hoe het eraan toegaat bij de VriendenLoterij. Kijk dan dit filmpje.