Beauty

Last van een droge winterhuid? Met deze tips kom je ervan af!

De winter komt (gelukkig) bijna aan zijn einde, maar jouw huid heeft afgelopen maanden flink wat te verduren gehad. Door alle koud, wind, regen, sneeuw en weinig zon kan je huid uit balans geraakt zijn en gevoelig aanvoelen.  

Gelukkig kun je met een aantal simpele tips je huid weer in balans brengen. Onze beautyexpert Maaike Dorsteen deelt ze hier met je.  

Hoe komen we aan die winterhuid?  

De koude temperaturen buiten en de warme temperaturen binnen (in huis) kunnen ervoor zorgen dat jouw huidbarrière uit balans raakt. Hierdoor is je huid minder goed in staat om zelfstandig vocht vast te houden.  

Daarnaast is er weinig zon en dus weinig vitamine D. Vitamine D is niet alleen goed voor je humeur, maar zorgt er ook voor dat de vochtbalans in je huid op peil blijft. Het is dus belangrijk om die huidbarrière weer in balans te krijgen.  

Het toverwoord: hydrateren 

In de winter is het heel belangrijk om je huid goed te hydrateren. Dat klinkt natuurlijk logisch en heel simpel. Maar, om écht goed te hydrateren kun je op een aantal dingen letten. Ga bijvoorbeeld voor een rijke gezichtscrème met ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine of shea butter. Vermijd daarentegen producten die alcohol en parfums bevatten.  

Van warm naar lauw water 

Het is natuurlijk heel verleidelijk om je huid ‘s ochtends te wassen met warm water. Maar helaas, warm water is niet goed voor je huidbarrière. Was daarom je gezicht met lauw water. Het is even doorzetten, maar je huid zal er blij mee zijn!  

Mocht je huid na het wassen toch nog droog of trekkerig aanvoelen, dan kun je als tussenstap nog een toner gebruiken. Een toner zorgt ervoor dat de PH-waarde van je huid wordt hersteld.  

Laagjes 

In de winter is het niet alleen lekker om laagjes te dragen, maar ook laagjes te smeren. In plaats van alleen een volle en rijke gezichtscrème te gebruiken, kun je voordat je deze aanbrengt nog een serum aanbrengen. Dit zal zorgen voor nog meer hydratatie. Kies voor een serum dat extra voedende stoffen bevat en bedoeld is voor een droge huid. En, als je het aandurft kun je zelfs een olie gebruiken. Doe dit wel alleen voor het slapengaan, anders loop je de hele dag met een glimmend hoofd rond. 

Extra tips 

Niet alleen je huidverzorging is belangrijk om je huid weer in balans te brengen, er zijn ook een aantal andere factoren die een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de droge lucht in huis. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Kijk dan de video hieronder.  

Benieuwd naar welke producten Maaike gebruikt? Kijk dan de video hieronder.