Gezondheid

Moe in de overgang? Met deze tips kan je er weer tegenaan!

Ben jij vaak moe in de overgang? Voel je je gedurende dag wat lusteloos, kom je 's avonds niet in slaap en ben je veel aan het gapen? Dan is het tijd om daar eens wat aan te doen, zodat jij weer energiek voor de dag kan komen.

Veel vrouwen zijn regelmatig moe in de overgang. Dit kan door bijvoorbeeld opvliegers, waardoor je slecht slaapt. Ook hormoonschommelingen zelf hebben invloed op je slaap en energieniveau. Gelukkig heeft gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur een aantal goede tips, om meer energie te krijgen.

Liggend rusten

Liggend rusten is een methode waarbij je een kwartiertje gaat liggen en niks anders doet dan liggen. Je hoeft niet te slapen, maar ga ook niet op je telefoon, muziek luisteren of tv kijken. Doordat je ligt, dalen je hartslag en je bloeddruk. Het is een hele fijne manier om na een drukke dag op het werk tot rust te komen. Je hersenen kunnen na een kwartiertje rust al beter informatie opnemen.

Powernap

Een powernap is ideaal als je een slechte nacht gehad hebt, maar niet echt tijd hebt om bij te slapen. Neem 25 minuten de tijd om even te slapen: een echte powernap dus. Hierbij kom je in een lichte slaap terecht, waarvan je uitrust maar nét niet in een diepe slaapfase terecht komt. Een powernap moet je altijd voor 15 uur 's middags doen, dan zit het je slaap die avond niet in de weg.

Verminder je moe makers

Er zijn heel veel dingen die je ongemerkt heel veel energie kunnen kosten. Spoor je 'moe makers' op en kijk of je die kan vermijden. Bekende moe-makers kunnen zijn: haasten, ja zeggen terwijl je nee bedoelt, je huis of administratie wat niet op orde is. En, natuurlijk de voor de hand liggende dingen zoals laat naar bed gaan, roken of alcohol drinken.

Wil je meer tips? Kijk dan de video van Hetty hieronder.