Entertainment

Waarom Ted Lasso dé comedyserie van dit moment is

Vanaf volgende week kunnen we weer genieten van de avonturen van de eigenzinnige voetbalcoach in een gloednieuw seizoen van Ted Lasso. Entertainmentdeskundige Eline de Ruig is fan en noemt dit dé comedyserie van het moment.

En Eline is niet de enige die fan is. De serie is even geliefd bij het publiek en heeft zelfs een recordaantal van 20 nominaties te pakken bij de Emmy-awards. En dat voor de beide seizoenen. 

Glas is altijd half vol

Voor wie de serie nog nooit gezien heeft, hierbij een korte samenvatting: Ted Lasso is eigenlijk de meest optimistische man die je maar kunt bedenken. Hij is coach bij een Amerikaans Footballteam. Maar, carrière maken in de VS gaat er bij hem niet in. Dus begint hij, volkomen onervaren, als voetbalcoach van het Engelse Richmond. Want football en voetbal is hetzelfde toch?! Je kunt spreken van een kleine cultuurshock. Als onnozele Amerikaan in de Britse cultuur, coach van een sport waar hij niks van snapt.

Maar ondanks dat, begint hij optimistisch aan het avontuur. En elke keer als het team een tegenslag krijgt, draait hij het om naar iets positiefs. Dat zijn seizoenen 1 en 2 in een notendop. Maar seizoen 3 krijgt ook een Nederlands tintje. Want een aantal scènes zijn in Amsterdam opgenomen! 

Een razend succes

Beide seizoenen zijn mega succesvol bij het publiek. En heeft dus een recordaantal nominaties bij de Emmy's in de wacht gesleept. De cast had van te voren niet per se verwacht dat het zo populair zou worden. Want sommige castleden zagen het van te voren niet eens zitten om mee te werken aan de serie. "Zo ook Hannah Waddingham. Zij dacht dat niemand het leuk zou vinden om te kijken naar een vage voetbalshow op Apple TV+. Het was destijds ook een streamingdienst die veel mensen niet hadden. Ze vond Ted Lasso iets te Marry Poppins-achtig klinken en wilde juist na jaren als West End-actrice een keer serieus genomen worden. Uiteindelijk heeft ze na veel smeekbedes en 'stalkpogingen' van haar tegenspeelster Brett Goldstein toch maar 'ja' gezegd."

Emmy in de pocket

Een keuze die haar uiteindelijk veel moois heeft opgeleverd. Want het succes is er en dat heeft Hannah Waddingham ook zeker gemerkt. "Ze heeft namelijk een Emmy gewonnen voor haar rol als Rebecca in de serie, ze speelde onlangs ook in de populaire film 'Hocus Pocus 2' en is nu een grote naam in Hollywood." Ook een leuk feitje over deze veelzijdige actrice: ze is dit jaar één van de presentatoren van het Songfestival. "Zij laat dus zien dat je als 45-jarige vrouw nooit te oud bent om het grote succes te behalen in je carrière", aldus Eline. 

Aankomende woensdag 15 maart is seizoen 3 te zien op Apple TV+. Dus mocht je seizoen 1 en 2 nog niet gezien hebben, dan heb je nog meer dan een weekend om alles te bingen voor de release! Bekijk onderstaand fragment voor meer tips van Eline.