Cultuur

Museum Rembrandthuis heropent weer de deuren

Rembrandt van Rijn, een van de bekendste Nederlandse kunstschilders uit de 17e eeuw, is met zijn werken vanaf nu weer te zien in Museum Rembrandthuis! Met zijn liefde voor kunst heeft hij wel meer dan honderden schilderijen, etsen en tekeningen op zijn naam. Wil jij alles zien en leren over Rembrandt?  

Na maanden lang renovatie opent Museum Rembrandthuis op 18 maart weer hun deuren, mede dankzij de bijdrage van de Vriendenloterij, vijf extra Rembrandt ruimtes rijker! Met onder andere een nieuwe tentoonstellingszaal, een epiloogruimte en een etszolder is er een hoop te zien en bekijken. Vandaag bij ons in Koffietijd, Milou Halbesma, directeur van het museum en Jacqueline van Nouhuys-Presser, kunsteducator, die ons alles vertellen over de heropening van het museum!  

Museum Rembrandthuis

In Museum Rembrandthuis loop je door het leven van Rembrandt. Je ontdekt hier zijn manier van werken en nog nooit kwam je zo dichtbij zijn levensstijl als kunstenaar. Geboren en getogen in Leiden is hij uiteindelijk naar Amsterdam verhuisd, waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière heeft geleefd en gewerkt. De meeste mensen zullen hem kennen van zijn beroemde schilderijen als de Nachtwacht en het Joodse bruidje, maar er schuilt nog veel meer achter deze beroemde kunstenaar. Zo heeft hij etsen naar een hoger niveau getild.  

Etsen zoals Rembrandt

De kunst van het etsen is precies wat het museum laat zien op hun etszolder. Bewoon een ets of verfdemonstratie bij en ontdek welke technieken Rembrandt toepaste. Jacqueline liet ons in de uitzending zien hoe je een ets maakt en perste samen met Loretta een bijna echte Rembrandt. Klik hier voor het fragment.

Nu te zien

Met wel 74 tekeningen bij elkaar is op dit moment de nieuwe tentoonstelling Tekenkunst te zien. Een primeur in Europa waarbij je de tekeningen van Rembrandt van  dichtbij kan aanschouwen. De tekeningen vertellen alles over Rembrandt en zijn werkwijze. Daarnaast is 'Titus is weer thuis', een berucht schilderij van Rembrandt zijn zoon, naar het museum gebracht.  

Benieuwd geworden naar de werken en het leven van Rembrandt? Klik hier voor meer info!