Podcast

In nieuwe theatertour geeft Dai Carter je alle tips voor een goede mental health!

Als er één iemand is die weet hoe hij over 'mental health' moet praten, dan is dat Dai Carter wel. De koning van de mentale gezondheid kan ons de beste tips geven over eigen weerbaarheid en veerkracht. Vandaag was hij te gast om het hier met ons over te hebben.

Soldaat van Oranje

Dai koos op zijn zeventiende voor een leven als militair. Toen hij achttien was ging hij voor de eerste keer op missie naar Afghanistan. Het was zijn doel om commando te worden en toen hij twintig werd  haalde hij ook daadwerkelijk de loodzware commando opleiding. Daar begon zijn carrière als lid van de Nederlandse Special Forces. Tien jaar lang werkte hij bij de Korps Commandotroepen en ging hij in totaal acht keer op missie naar verschillende conflictgebieden. 

Bloed, zweet en schrijven

Dai heeft als Special Forces Medic altijd een bovenmatige interesse gehad in de fysiologie, psychologie, biologie en neurologie. Door de jaren heen heeft hij veel kennis opgebouwd op het gebied van Mentale Kracht. Hij wilde graag deze kennis delen met een groter publiek en besloot er een boek over te schrijven. Naast het boek heeft Dai een model ontwikkeld waarmee organisaties en individuen hun Mentale Kracht kunnen versterken. Naast het schrijven van boeken is Dai ook een van de hoofd instructeurs van het succesvolle tv-programma: 'Kamp van Koningsbrugge'.

Theatercollege

Vanaf 12 mei staat Dai 8 maanden in het theater met zijn nieuwe voorstelling 'Mentale kracht'. In de theatertour bundelt hij de mentale tips van 'Nu of nooit' en 'Mentale kracht', om de bezoeker de beste suggesties te geven hoe je mentale gezondheid te verbeteren. 

'Mentale kracht' is een college waar je, doormiddel van persoonlijke verhalen, beeldmateriaal en verschillende theaterelementen de beste tips krijgt om jezelf een goede mentale gezondheid te geven. "De zaadjes worden daardoor beter gepland," vertelt Dai. 

Te gast

Vandaag was Dai bij ons te gast om te praten over deze inspirerende theatertour en over zijn nieuwe krachtige boek. Beluister hieronder het hele gesprek.