Acties

Drie actieve tips voor Pasen met de familie

Het Paasweekend staat alweer voor de deur! De agenda staat bij heel Nederland vol met gezellige paasontbijtjes en brunches. Na alle eetfestijnen nog zin in een activiteit met de familie? Stap in de wereld van de romeinen en jager-verzamelaars, los het puzzelmysterie Meester op of dompel je onder in de Afrikaanse cultuur.

De redactie van Koffietijd heeft drie activiteiten op een rijtje gezet voor het Paasweekend. Met de Vriendenloterij VIP-KAART kan je met korting of zelfs gratis op pad!  

Archeon

Zin in een dagje in de buitenlucht? Ga dan naar het Archeon in Alphen aan den Rijn en begin het voorjaar goed. Het is een plek voor jong en oud waar van alles te doen en te zien is. In het Archeon beleef je het leven van de Romeinen, stap je terug in de prehistorie of breng je een dagje in de middeleeuwen door. In het park staan 43 reconstructies van gebouwen en hutten uit die tijd, die je meenemen in de rijke geschiedenis van Nederland. Bezoek een gladiatorenshow, leer als een echte jager vuur maken of neem een Romeinse massage in het badhuis.  

Het Archeon is met Pasen volgens vakantie-uren geopend. Benieuwd naar het hele dagprogramma? Klik dan hier!  

Puzzelmysterie Meester

Heb je liever een actieve dag thuis? Dat kan ook met het online puzzelmysterie ‘Meester’! Met het hele gezin duik je in een wel 130 jaar oud mysterie die je moet oplossen aan de hand van een pakketje uit 1883. Hierin tref je allerlei handgeschreven brieven én codes. Wie is deze mysterieuze Circus Meester en waarom praat niemand meer over zijn dood? Ontdek het tijdens een spannende middag met een levensecht escape spel.  

Weet jij het mysterie te ontraadselen? Wacht niet langer en start de moord case op Circus Meester.  

Afrika Museum

Geïnteresseerd in het continent Afrika? Dichtbij Nijmegen, in Berg en Dal, vind je het Afrika Museum. Dit museum is volledig gewijd aan de kunst en culturen van het continent Afrika. Ga naar de vaste tentoonstelling ‘Inspirerend Afrika’ en leer alles over Afrika of bezoek de nieuwste tentoonstelling ‘Helende Kracht’. Deze expositie toont verschillende ziektebehandelingen uit het continent, waaronder spirituele healing. Het is een combinatie tussen hedendaagse kunst en zes ritueel specialisten die hun behandelmethodes uit Afrika laten zien.  

Nieuwsgierig geworden? Klik hier!