Podcast

PODCAST: "Ik heb moeten blowen om uit te vinden of het helpt voor meer inspiratie"

EditieNL bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden. Het dagelijkse programma heeft een unieke stijl. Voor het gewone nieuws kunnen we kijken naar het RTL Nieuws, maar EditieNL legt de focus op: 'Wat zit er echt achter het nieuws van de dag?'

"Het leuke aan het programma is dat alles kan! Ik moest een keer blowen tijdens de live-uitzending omdat een schrijver beweerde dat je meer inspiratie kreeg van het blowen van een joint", vertelt Steef. Heel veel nieuws is een ver van mijn bed show, maar EditieNL brengt alles een stapje dichterbij de kijker. 

Soms hebben ze tijdens het maken van de uitzendingen ook te maken met gevoelige verhalen. Bijvoorbeeld als ze op bezoek gaan bij mensen thuis. "Gelukkig bespreken we na iedere uitzending alle onderwerpen en begrijpen we elkaars emotie supergoed", zegt Jetske.

Naast zielige momenten heeft EditieNL ook genoeg leuke momenten. Deze week is het jubileumweek en wordt de 20 jaar gevierd met een legendarische quiz met vaste kijker Chris. Wat is er nog meer?

Beluister de podcast hieronder