Groen

Spot de tulp tijdens Tulpenfestival Noordoostpolder

De marktkramen staan er weer vól mee: tulpen! En wij als Nederlanders kunnen daar natuurlijk geen genoeg van krijgen. Hoe leuk is het dan, om extra te genieten van deze kleurrijke bloemen. Dat kan bij het ‘Tulpenfestival Noordoostpolder’.

Maar we horen je denken: een tulpenfestival, wat doe je daar precies? De redactie van Koffietijd zocht het voor je uit.    

Samensmelting van kleuren 

In het grootste tulpengebied van Nederland kun je zien hoe ruim tweeduizend hectare tulpen in bloei komen. Je ziet het landschap veranderen in een prachtig kleurrijk geheel. Om kennis te maken met het mooie product en het unieke stukje van Nederland, wordt sinds het jaar 2000 het ‘Tulpenfestival Noordoostpolder’ georganiseerd.  

De tulpen van de Noordoostpolder zijn superbelangrijk voor Nederland. Als we kijken naar de teelt staan ze op nummer één van alle plekken waar tulpen worden verbouwd. Jaarlijks worden er ongeveer tweeduizend hectares tulpen geteeld. In totaal zijn er ruim 150 bedrijven die zich bezighouden met de teelt van tulpen. Naast tulpen worden er ook andere bloembollen geteeld. Denk aan lelies, gladiolen en blauwe druifjes.   

‘Toet toet’ 

Tijdens het Tulpenfestival rijd je een route met de auto of de fiets langs de vrolijke tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. Met de auto leg je een route af van 99 kilometer en met de fiets van ruim 36 kilometer. Via verschillende tulpjes die je kunt zien op de kaart, wordt de route aangegeven.  

En wat nog een leuke extra toevoeging is, is de ‘Tulpenfestival app’. Hierbij krijg je door middel van audiofragmenten informatie over het gebied, de tulpenteelt en de historie van de Noordoostpolder. Ook zijn er tijdens het twee weken durende evenement diverse activiteiten voor jong en oud.   

Wanneer?

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag de tulpen in het echt bewonderen. Dan kan je de tulpen bewonderen van vrijdag 21 april tot en met zondag 7 mei 2023.