Beauty

Leer faceshaping van Mika!

Make up biedt heel veel mogelijkheden. Mika vertelt ons hoe we het beste ons gezicht kunnen shapen. Door met een donkere kleur schaduw te creëren krijgt je gezicht meer definitie en krijg je ook een liftend effect. Leuk om dit weekend mee aan de slag te gaan!

Foundation

Voor de mensen die al wat meer ervaring hebben met make up is het gebruiken van vloeibare producten om te shapen een idee. Het kost namelijk wat meer werk om netjes te blenden, maar het geeft ook een heel mooi effect. Je pakt een foundation die donkerder is dan jouw normale kleur en brengt dit aan op plekken waar je meer schaduw wilt creëren. Denk daarbij aan je kaaklijn of onder je jukbenen. Door dit mooi te blenden krijg je een egaal geheel. Met vloeibare producten is het wel iets makkelijker om de fout in te gaan, dus oefening baart kunst!

Poeder

Met poeder aan de slag gaan is een veiligere keuze. Het is makkelijker te blenden en je gaat minder snel de fout in. Je brengt de poeder aan met een bolle kwast. Begin heel rustig, je kunt altijd meer aanbrengen! Werk hierbij altijd meer omhoog dan naar beneden, je geeft je gezicht hierdoor een gelifte look. Je kunt heel veel dingen shapen, je kaak, voorhoofd, neus en jukbenen bijvoorbeeld. Wat goed is om te onthouden is dat je de hoge gedeelte van je gezicht lichter wilt, zoals het hoogste punt van je jukbenen. Daaronder wil je dan juist schaduw aanbrengen en daar gebruik je dus een donkerdere kleur. Als je voorkeur hebt voor een warmere look kun je dit ook doen met bronzer. 

Concealer

Ook met lichte kleuren kun je shapen en je gezicht een gelift effect geven. Door je concealer precies aan te brengen en in een lijn omhoog te werken creëer je een gelifte look. Werk met je concealer onder je oog bijvoorbeeld richting je slaap, je zorgt dan dat de lichte kleur omhoog wordt geblend. Zorg wel dat je het geheel goed blend, zo krijg je een mooi en natuurlijk geheel.

Hopelijk kun je nu aan de slag met shapen!