Entertainment

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Goed nieuws voor alle fans van de Netflix-serie ‘Bridgerton’. Pak je bak popcorn en drinken er maar bij, want het wordt kijken geblazen. Vanaf vandaag kun je de spin-off ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ streamen, zonder te hoeven wachten op de volgende aflevering. Waar gaat de serie over? En, welke bekende rollen komen we tegen?

Wij mochten alvast een kijkje nemen en kunnen dan ook maar al te goed vertellen waarom jij deze serie echt moet kijken!

Story

Waar in Bridgerton de focus voornamelijk lag op de familie Bridgerton, krijgen we nu een kijkje in het leven van Queen Charlotte. We ontmoeten de jonge Charlotte terwijl ze begint aan haar levens veranderende huwelijk met de jonge koning George III en daardoor een hele andere relatie aangaat dan die in Bridgerton. Niemand minder dan Charlotte zelf, is degene die een maatschappelijke verschuiving leidt, die zal leiden tot generaties van verandering in de Bridgerton-wereld.  

Hoewel Queen Charlotte zich toekent op het ontrafelen van het verleden, geeft het fans ook een kijkje in het 19e-eeuwse leven. De serie is dus ook echt een aanrader voor degenen die zin hebben om Lady Whistledown te overtreffen.  

Bekende rollen

Natuurlijk kan een voorloper van een populaire serie, niet zonder vertrouwde rollen verschijnen. Maar wie gaan we dan zien in de prequel? Vanzelfsprekend krijgen we Queen Charlotte te zien. Die in haar jongere jaren opgroeit als koningin en de nodige memorabele momenten meemaakt. Wie we uiteraard ook niet kunnen vergeten is Lady Violet Bridgerton. De moeder van de drie hoofdrolspelers van afgelopen seizoenen. Maar wat heeft ze precies met Queen Charlotte te maken?  

Last but not least, zien we Lady Agatha Danbury. Vanuit Bridgerton weten we al dat Lady Agatha Danbury de hofdame is van Queen Charlotte. Hoe is ze dit geworden en waarom hebben de vrouwen zo’n goede band?  

In één klap

Helaas moeten we je ook direct teleurstellen. Wie de serie al in één klap heeft uitgekeken, hoeft niet te wachten op een ander seizoen. De miniserie krijgt helaas maar één seizoen. Maar natuurlijk niet getreurd, de hoofdserie ‘Bridgerton’ krijgt nog een vierde seizoen. Wanneer dit seizoen precies op Netflix komt is nog niet bekend, alleen weten we wel dat het nieuwe seizoen echt smullen zal worden.

Bron foto: Netflix