Gezin

Voegen schoonmaken in de badkamer

Voegen hebben we allemaal en allemaal worden ze ook ‘vuil’. Dat komt natuurlijk door alle zeepresten en bacteriën die een gelige kleur achterlaten. Heel vervelend, maar gelukkig wel makkelijk weer weg te halen.

De badkamer wordt dagelijks gebruikt als we douchen, wassen en badderen. Dat zorgt voor zeepresten die achterblijven in onze voegen. En, dat in combinatie met water en een warme, vochtige omgeving, zorgt voor: bacteriën. Als we dit niet regelmatig schoonmaken krijgen we vergeelde voegen die een doorn in het oog zijn als je het mij vraagt.  

Voegen schoonmaken met soda

De badkamer is er om je schoon te maken, dus dan moet de badkamer zelf ook schoon zijn. Gele voegen kunnen dat beeld goed verpesten kan ik je zeggen. Tijd dus om de voegen aan te pakken. Ik doe dat met lauw warm water, fijne soda én een kleine borstel. Ik begin met het maken van een zogenaamd sodapapje van water en soda. Klinkt niet heel lekker, maar daar is het ook niet voor bedoeld!

Dat papje maak ik omdat het dan goed blijft zitten op de voegen. En, dat is precies wat ik wel wil. Zo kan de soda namelijk al het werk voor mij doen. Het papje borstel ik op de voegen. Vervolgens laat ik het een half uur tot een uur intrekken, afhankelijk van de mate van vervuiling. Na een half uur pak ik kokend heet water en een borstel en borstel ik alle soda weer weg. Je zult zien dat het resultaat je tegemoet glanst!  

Vriendelijk voor je portemonnee

De soda is ideaal om bacteriën tegen te gaan en alles grondig schoon te maken. Het voordeel is ook dat het milieuvriendelijk is én goed voor je portemonnee. Ik merk namelijk toch vaak dat dure middeltjes voor voegen niet goed werken of snel op zijn. Voordat je alle voegen hebt gedaan kun je alweer een nieuwe verpakking kopen! Tijd dus om het gewoon lekker op de ouderwetse manier aan te pakken. En, onderhoud je het regelmatig dan wordt het klusje heel makkelijk en ben je in een minuutje weer klaar.