Artikelen

Special Olympics 2023

Aanstaande zaterdag wordt het Nederlandse team gepresenteerd voor de Special Olympics 2023 in Berlijn. Het is 's werelds grootse sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Nederland gaat met 55 sporters strijden om het goud. Wie gaat er met de winst vandoor?

Special Olympics 2023 

In juni reist het Nederlandse team met 55 sporters af naar Berlijn voor de Special Olympics. Tijdens dit sportevenement komen duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen bij elkaar. De sporters beoefenen 26 verschillende soorten zomersporten. Nederland strijdt om het goud in twaalf takken van de sport, waaronder atletiek, gymnastiek, paardrijden en tennis. Naast de vele gezondheidsvoordelen zorgen de spelen voor persoonlijke groei bij de sporters. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren voor zichzelf op te komen.   

Zweefstand, radslag en kaarsstand 

Een van de teams die Nederland vertegenwoordigt op de Special Olympics, is het gymnastiek team. Het team bestaat uit de gymnasten Jeffrey, Joost, Josefien en Esther en coach Demi. Samen gaan zij strijden voor het goud. De sporters hebben zich goed voorbereid tijdens de teamweekenden en speciale trainingen. Tijdens de trainingen hebben zij de losse elementen als de handstand, kaarsstand en radslag geoefend en vervolgens een mooi geheel van gemaakt. Zij zijn helemaal klaar om in Berlijn te stralen.  

Special Olympics Nederland kan mede dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij sportevenementen organiseren.  

Bron foto: Special Olympics Nederland