Hobby

Kleuren mengen doe je zo

Tekenexpert Anne, van Gouden Lijntjes, laat vandaag zien hoe je een prachtig design kan maken, alleen maar door kleuren met elkaar te mengen! Wil jij even helemaal zen worden, je materiaal leren kennen en zo'n mooi patroon maken? Doe dan lekker mee!

Het is een heerlijk gevoel, om jezelf te verliezen in je creatie. Met dit design is dat zeker niet anders! Door alleen maar een aantal kleuren verf met elkaar te mengen, maak je zoiets moois op zwart papier. En, je leert er ook nog eens wat van.

Benodigdheden

  • Verf (Anne werkt met Gouacheverf, dat is mooi dekkend voor zwart papier)
  • Zwart papier
  • Penselen (waaronder een kleinere, voor details)
  • Water
  • Keukenpapier
  • Mengpaletje

Wat gaan we doen?

Pak je zwarte papiertje erbij. Doe op je mengpalet een aantal kleuren die je wil gaan mengen. Voor het mengen van kleuren heb je eigenlijk maar 3 kleuren nodig: geel, blauw en rood. Deze kleuren zijn de basis van alle kleuren van de regenboog. Toch maakt het ook een verschil, mocht je zwart of wit toevoegen. Daar creër je weer andere tinten mee.

Hoe minder kleuren je gebruikt, hoe meer je de vaardigheid leert in het mengen. En, dat kan goed van pas komen wanneer je grotere kunstwerken gaat maken, of de kleuren in een tekening gaat verwerken. 

Ga lekker aan de slag met een simpel patroontje. Het belangrijkste is, dat je aan de slag gaat met mengen. Anne maakt bijvoorbeeld kleine druppeltjes op het papier, waardoor je een grappig patroon creëert.

Benieuwd geworden? Kijk hieronder de video.