Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. Lees
hier
meer
Ok
Iedere werkdag om 10:00 op
Home
Artikelen
Video's
Acties
Recepten
Home
Artikelen
Video's
Acties
Recepten
Zoeken
Alle artikelen op een rijtje!
Lees je mee?
Alles
Artikelen
Culinair feest
Eten & Drinken
Acties
Beauty
Mode
Gezondheid
Groen
Hobby
Entertainment
Gezin
Geld
Dieren
Vrije tijd
Cultuur
Podcast
Budget
Column
Eten & Drinken
Geef vandaag een pannenkoek aan je opa of oma
Je hebt ze in alle vormen en maten en je kunt er van alles op strooien, hartig of zoet. We hebben he
Eten & Drinken
De nationale week zonder vlees én zuivel bij Koffietijd!
Het is tijd voor verandering! Van 6 t/m 12 maart is het de nationale week zonder vlees én zuivel. O
Eten & Drinken
London maakt de Vrijheidssoep van 2023!
Dit jaar maakt onze eigen chef London hét recept voor de Vrijheidssoep! Dat heeft het Nationale Com
Eten & Drinken
3 gezonde recepten om jouw dag goed te starten
Koffietijd staat er natuurlijk om bekend te zorgen voor een goed begin van de dag. Maar, een goed on
Eten & Drinken
Recepten om jouw Valentijnsdag nog romantischer te maken
Valentijnsdag staat om de hoek en iedereen weet: liefde gaat door de maag. Valentijnsdag is de perfe
Eten & Drinken
Brood, daar zit wat in! Maar wat precies?
Bolletjes, puntjes, broden, rijk belegd, met een likje boter of gewoon uit het vuistje: we genieten
Eten & Drinken
3 minder gebruikelijke ingrediënten die je kunt barbecueën
Eindelijk de perfecte barbecue gevonden? Dan wordt het hoog tijd om te kiezen wat je allemaal op de
Eten & Drinken
Stamppot met een vegan twist
De herfst is echt begonnen: de bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter, het is kouder b
Eten & Drinken
Koken voor een ander, kleine moeite, groot gebaar.
Vandaag is de start van de Week tegen Eenzaamheid en in deze week zijn er veel activiteiten en dinge
Eten & Drinken
Het oesterseizoen is begonnen!
Vandaag gaat het nieuwe oesterseizoen van start! In de Oosterschelde wordt het seizoen officieel geo
Eten & Drinken
Van Peru naar Nederland: onze eigen Nederlandse Quinoa!
Quinoa is sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit het weekmenu van veel Nederlanders. Door
Eten & Drinken
Zilte smaak met een crispy bite: Bibi proeft en oogst zeegroenten uit Zeeland
Onze culinaire redacteur Bibi is weer op pad geweest, deze keer naar het zilte Zeeland. Daar vindt z
Eten & Drinken
Italiaans salonijs uit Utrecht, de beste en oudste van Nederland
Als je een zomerserie maakt over de lekkerste producten van ons land, dan mag ijs wat mij betreft ni
Eten & Drinken
Wereldberoemde sojasaus uit Rotterdam
Al een paar jaar zie ik verschillende foodies, chefs en kookboekschrijvers enthousiast weglopen met
Eten & Drinken
Waarom Limburg dé wijnprovincie van ons land is
Door onze milde zomers, milde winters en vele neerslag zou je niet meteen denken dat Nederland een w
Eten & Drinken
Aardbeien uit de muur of bij de drive-in, Jan en Brigitte telen de lekkerste van Brabant
Deze zomer neemt onze eigen culinair redacteur Bibi Loomans je mee het land in, op zoek naar de lekk
Eten & Drinken
Dol op haring? Dit jaar is de Hollandse Nieuwe éxtra vet
Lekker met een uitje en zo uit het vuistje.. We hebben het natuurlijk over de haring en daar kunnen
Eten & Drinken
Van deze voeding krijg je meer energie
Heb je soms last van een inkakker? Of ben je moe opgestaan? Deze vijf voedingsmiddelen kunnen je een
Eten & Drinken
Tompouce, de geschiedenis van deze Koningsdagklassieker
Koningsdag, de dag waarop we massaal onze oranje hoedjes uit de kast trekken, op kleedjes onze romme
Eten & Drinken
Dit is het verschil tussen kogelbiefstuk, bavette en andere stukken rundvlees?
Het bbq seizoen is weer begonnen. Voor veel mensen het moment om een goed stuk vlees te kopen. Maar
Eten & Drinken
Wijn uit een kartonnen doos: is dat wel lekker?
Wie aan wijn denkt, denkt waarschijnlijk aan een mooie, glazen fles, een romantische ontkurking én
Eten & Drinken
Optimaal genieten van een heerlijke en gezonde cheeseburger
Soms heb je gewoon zin in een makkelijk recept wat snel klaar is en wat makkelijk te bereiden is. Ge
Eten & Drinken
Wijnen en spijzen: Welke wijn past bij welk gerecht?
Een hapje hier, een slokje daar. Lekker eten is heel belangrijk, maar bij een diner met vrienden, fa
Eten & Drinken
Drie heerlijke en feestelijke Paasrecepten
Eten & Drinken
Maart roert zijn staart, ook in de keuken
Heb je ze al gespot? De krokussen die uit de koude grond schieten. En heb je ze al gehoord? De vogel
Eten & Drinken
Jouw rode wijn is te warm, dit is de juiste temperatuur!
Rode wijn: we hebben het allemaal weleens gedronken of misschien zelfs over onze kleding gemorst. Wi
Eten & Drinken
Het nieuwe goud: vanille voor het eerst geteeld in Nederland
De geliefde vanille. Dit zwarte stokje heeft ons vanaf kinds af aan al in de ban. Van mama’s koekj
Eten & Drinken
Teun van de Keuken schreef géén dieetboek
En dat is ook echt de titel van zijn boek. Met het boek 'Dit is geen dieetboek' wil Teun de lezer me
Eten & Drinken
Februari, een maand vol comfortfood
Onze culinair redacteur Bibi Loomans bekijkt samen met London en haar team wat er speelt op culinair
Eten & Drinken
Een culinair januari, Bibi blikt vooruit
Onze culinair redacteur Bibi Loomans bekijkt samen met London en haar team wat er speelt op culinair
Eten & Drinken
7 feestelijke wijnen voor tijdens de jaarwisseling!
Nog even en dan is het zover: we luiden een nieuw jaar in. Tijdens de jaarwisseling kan een lekkere
Eten & Drinken
MAGGI familierecepten van 2021
Afgelopen tijd verzamelden wij bij Koffietijd samen met Maggi verschillende familierecepten. Recepte
Eten & Drinken
Het perfecte kerstdiner
Al vieren we dit jaar de kerst weer met een kleiner groepje, hoeft het niet te betekenen dat we ni
Eten & Drinken
Drie tips om optimaal te genieten van de wijn bij het kerstdiner
De ingrediënten liggen klaar, de recepten zijn uitgezocht en de dranken staan al te koelen. Jouw ke
Eten & Drinken
Wat staat er op het kerstmenu bij familie Holtkamp?
De Familie Holtkamp. Het doet je gelijk denken aan die overheerlijke garnalenkroket, en dat klopt! C
Eten & Drinken
Jamie Oliver ontvangt 2 x het Gouden Boek: 'Dit is fantastisch'
Gisteren had onze Pernille een wel heel spannende afspraak. Want na de uitzending had zij de eer om
Eten & Drinken
Kaki: Wat is het en hoé eet je het?
Kaki zien we sinds een aantal jaar in de supermarkt liggen. Maar wat is het precies, hoe eet je dit
Eten & Drinken
Boekweit, een heel veelzijdig zaadje
Misschien heb je er wel eens pannenkoeken van gegeten of ben je het tegengekomen in je granola. En k
Eten & Drinken
Verras je familie met deze heerlijke kerstrecepten!
Zit jij ook al met de kerst in je hoofd? Alvast ideeën opdoen kan nooit kwaad natuurlijk! Ook de re
Eten & Drinken
Hét Kookboek van het Jaar
Het is weer tijd voor het Kookboek van het Jaar door Food and Friends! Onze culinair redacteur Bibi
Eten & Drinken
Het verhaal achter Nora's familierecept
In samenwerking met MAGGI vroegen wij naar jullie favoriete familierecepten. Daardoor krijgen we ied
Eten & Drinken
3 koffies voor de presentatrices
Barista Ruben Stelma kwam vandaag bij ons in de studio 3 koffietjes maken speciaal voor Pernille, Qu
Eten & Drinken
Bij meesterkok Joris Bijdendijk thuis
We kennen Joris Bijdendijk natuurlijk allemaal als meesterkok van restaurants RIJKS en WILS. Hier ze
Eten & Drinken
Koffietijdtestpanel ging de uitdaging aan, dit is het resultaat!
Onze Koffietijdkijkers houden van koken! Daarom hadden we onlangs een bijzondere uitdaging klaarstaa
Eten & Drinken
Bibi jureert: Kookboek van het Jaar
Onze culinair redacteur Bibi Loomans is dit jaar onderdeel van de 5-koppige vakjury voor de 'Kookboe
Eten & Drinken
Japanse Miso, wat is dat eigenlijk?
Misopasta is een Japanse smaakmaker en wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Ze zeggen dat mis
Eten & Drinken
De spaghettipompoen
De spaghettipompoen is lid van de pompoenfamilie en heeft een gladde gele of groene schil. Je vindt
Eten & Drinken
Gekonfijte Citroen
Gekonfijte, of ingemaakte citroen is een smaakmaker uit Noord-Afrika. Citroenen werden vroeger ingem
Eten & Drinken
Ga eens voor de jackfruit!
Jackfruit duikt ineens overal op als vleesvervanger op menukaarten van hippe restaurants. Maar wat i
Eten & Drinken
Wat is bakbanaan en wat kun je ermee?
De bakbanaan is familie van de gewone banaan en zit vol zetmeel, vitamines en mineralen. De bakbanaa
Proef op de som
Hoe maak je de perfecte gehaktbal?
Houd je ook zo van zo'n heerlijke oudhollandse gehaktbal? Dan komen deze top tips van Bibi Loomans j