Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Aubergineschnitzels en bloemkoolnuggets
Heerlijke bloemkoolnuggets of aubergineschnitzel. Leuk voor jonge kinderen!

Ingrediënten:

Voor de aubergineschnitzel: 

  • 6 eetl. paneermeel of Panko (Japans broodkruim)
  • 2 eetl. za’atar
  • 1 eetl. ras el hanout
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 1 eetl. nigellazaad
  • 1 lange, dunne aubergine
  • Grof zeezout
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • Zonnebloem- of arachideolie  

Voor de bloemkoolnuggets:

  • 350 g bloemkool
  • 2 eieren
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2 handjes paneermeel of Panko (Japans broodkruim)
  • 1 teen knoflook
  • Handje peterselie
  • Handje bieslook
  • Peper en zout

Yoghurtsaus: 

  • 3 eetl. yoghurt
  • 3 eetl. rauwe techina
  • 2 takjes munt, blaadjes fijngehakt
  • 1 theel. citroensap

Bereidingswijze: 

Voor de aubergineschnitzels:

Meng paneermeel, za’atar, specerijenmix, sesamzaad en nigella in een diep bord.  

Snijd de aubergine in vingerdikke, ronde plakken. Bestrooi met grof zeezout en haal achtereenvolgens door de bloem, geklutste eieren en het paneermengsel. Druk goed aan.  

Verhit in een flinke laag olie in een koekenpan. Bak de gepaneerde plakken aan beide zijden op hoog vuur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.  

Voor de bloemkoolnuggets:

Verwarm de oven voor op 220 graden. 

Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn en voeg dit bij de bloemkool. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg de geraspte kaas, de eieren en 2 handjes panko toe en meng het goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen. Is het te nat, voeg dan wat extra panko toe.  

Vorm met natte handen kleine koekjes van de bloemkool. Knijp ze iets uit en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.  

Bak de bloemkool nuggets in 30 minuten af in de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Voor de yoghurtsaus:

Meng voor de saus de yoghurt, techina, munt en het citroensap. Verdun met wat water of melk.  

Serveer de aubergineschnitzels en bloemkool nuggets met de yoghurtsaus.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.