Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bao buns met krokante kip
Hugo is weer terug in de studiokeuken en maakt daarom de hele week de favoriete gerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag mocht Daphne kiezen en werd het deze Oosterse snack.

 Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 6 kippendijen (+/- 500g)
  • 125 g bloem
  • 1 eetl. maizena
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. zout
  • peper
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 eiwit
  • plantaardige olie om te frituren, zoals zonnebloem- of arachideolie 

Voor de salade:

  • 75 gr worteljulienne
  • 50 gr gesneden rode kool
  • 10 cm komkommer in reepjes
  • 2 el sushi azijn
  • Peper en zout
  • 16 stuks bao buns (toko)
  • Tonkatsusaus (toko) of andere saus naar keuze

Ook nodig:

  • Stoommand 

Bereidingswijze: 

Sla de kippendijen iets plat en snijd in stukken die in de buns passen. Meng in een kom de bloem met de maïzena, paprikapoeder, knoflookpoeder, het zout en versgemalen peper. Meng in een andere kom de yoghurt met de eiwitten.

Verhit in een hoge koekenpan een flinke laag olie, maar niet meer dan een derde van de pan, en verhit tot 180 graden. Gebruik een keukenthermometer om de temperatuur te controleren of laat een stukje brood in de hete olie glijden. Wanneer deze binnen 1 minuut bruin wordt is de olie rond de 180 graden en klaar om te frituren. Wanneer het brood direct begint te kleuren en de olie hard begint te borrelen is de pan te heet en moet het vuur lager.

Haal alle stukken kip door het yoghurtmengsel en vervolgens door het bloemmengsel. Doe de kip, met behulp van een schuimspaan, met een paar stukken tegelijk in de hete olie en frituur in 5-7 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

 Stoom de buns in 10 minuten gaar op een stukje bakpapier in een stoommand.  

Maak in de tussentijd de salade klaar. Meng de wortel, rode kool en komkommer door elkaar. Breng dit op smaak met de sushi azijn en wat peper en zout.

Vul de buns met de salade, kip en maak af met de saus. 

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.