Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bieten gnocchi met venkelworst en salie boter
Een mooi roze gnocchi met venkelworst.

Ingrediënten: 

  • 1 kilo aardappelen kruimig
  • 300 gr fijne bloem (liefst type 00)
  • 1 ei 1 gekookte biet. 
  • 4 venkelworstjes (of gewoon verse worst)
  • 1 venkel knol 
  • 200 gr roomboter 
  • Bosje verse salie 
  • Stuk Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie 

Bereidingswijze: 

Was de schil van aardappels goed en kook ze met de schil in pan met water. Als ze goed gaar zijn pel je de schil eraf. Stamp ze fijn het liefst met een pureeknijper. Pureer of draai de biet fijn en meng door de aardappel voeg wat zout en peper toe en meng groot deel van het bloem en heel ei erdoor en kneed tot een stevige deegbal. (Zo nodig meer bloem toevoegen.)   

rol het deeg uit in slierten en snijd daar dan stukjes van 1/2 cm van. Haal de deegkussentjes aan 1 kant over een vork heen voor een ribbel structuur. Zet pan ruim kokend water op en kook ze in delen enkele minuten totdat de gnocchi boven komt drijven. Schep uit de pan en laat goed uit lekken.  

Snijd de worsten in stukjes en bak aan in pan met wat olie gaar en bruin, en haal uit de pan. Bak nu in deze pan de gnocchi even kort en hoog aan zodat min 1 zijde wat krokant is. Voeg laatste moment een gesnipperd knoflook teentje toe.  Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en voeg samen met de worst toe aan de gnocchi. Smelt de boter in een andere koekenpan en voeg de salie wat peper en zout toe. En bak rustig aan. Niet te bruin laten worden. Serveer de salie boter over de gnocchi en maak of met wat Parmezaanse kaas geraspt. 

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.