Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Bietencarpaccio van Jigal
Groentencarpaccio in zijn simpelste vorm, maar wel heel lekker!

Ingrediënten 
6 flinke bieten 
2 el geraspte verse mierikswortel 
5 el crème fraîche 
Grof zout 
Extra vergine olijfolie 

Bereiding 
Zet de oven op de hoogste stand, liefst 300 graden. Wrijf de bietjes in met olijfolie en bak onafgedekt in de oven totdat de schil volledig is verkoold. Dit duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van je oven. Winterbieten hebben nog wat langer nodig. Keer de bietjes halverwege om.  
Pureer met de staafmixer de geraspte mierikswortel en de crème fraîche tot een gladde room. 
Laat de bieten tot kamertemperatuur afkoelen. Peuter de verkoolde schil eraf, maar niet te rigoureus zodat de plankjes een mooi donker randje houden. Snijd de bieten in flinterdunne plakjes. Een mandoline is hiervoor ideaal. Verkreukel wat bakpapier en verdeel daar de bietencarpaccio over. Bestrooi met grof zout en besprenkel met olijfolie. Serveer met de mierikswortelroom.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.