Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bolognese ragùsoep
Een recept voor goedgevulde soep uit het boek 'Wereldse Bouillons' van Marianne Snel.

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie    
  • 1 ui     
  • 1 teen knoflook     
  • 4 takjes basilicum    
  • 2 stengels blekselderij   
  • 130 gr winterwortel 
  • 150 gr rundergehakt   
  • 1 el tomatenpuree   
  • 2 blikken San Marzano tomaten   
  • 200 ml rundvleesbouillon    
  • Zout en peper 
  • 2 takjes peterselie  

Bereidingswijze:

Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de bleekselderij en winterwortel in blokjes. Verhit de olijfolie in een stoofpan, fruit de ui en knoflook. Snijd de basilicumsteeltjes fijn en bewaar de blaadjes.

Schep de steeltjes samen met de bleekselderij en wortel door het uienmengsel. Bak 2-3 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Meng de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 minuut. Schep de tomaten uit blik in de pan en schenk rustig de bouillon erbij. Laat twintig minuten op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.  

Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met basilicumblaadjes en grof gehakte bladpeterselie en wanneer je wilt met grof zeezout.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.