Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Bouillon van paddenstoelen met een krokant dakje
Een hartig tussengerechtje!
  • Ingrediënten, voor 4 personen: 
  • 250 gr witte champignons 
  • 200 gr paddenstoelen seizoensmelange met kastanjechampignons, grijze en gele oesterzwammen en shimeji
  • 200 gr shii-take 
  • 5 bosuitjes 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 glas droze witte wijn 
  • 2 ½ liter groentebouillon, op basis van bouillonblokjes of zelfgemaakte bouillon 
  • ½ bosje bieslook 
  • 8 worteltjes 
  • 6 bladerdeeg plakjes 
  • 1 ei 

Ook nodig: 4 ovenvaste soepkommen of schaaltjes van +/- 12 cm doorsnede, stervormige steker 

Bereidingswijze:

Maak de champignons en shii-take schoon en leg 4 witte champignons, 4 kastanjechampignons en 4 shii-takes apart. Deze heb je op het laatst nodig net voor je de soep gaat serveren.

Snijd de overige champignons in plakken en de shii-take in kwarten. Snijd het witte deel van de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel het teentje knoflook en hak fijn. Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de paddenstoelen, bosui en knoflook aan in een flinke scheut olijfolie.  

Blus de paddenstoelen, zodra ze goed zijn gekleurd, af met de witte wijn en laat kort meekoken. Voeg de bouillon toe en laat de paddenstoelen 1 uur zachtjes koken in de bouillon.

Zeef de soep en bewaar de paddenstoelen die uit de bouillon komen. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus, peper en zout en houd warm.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in hele dunne plakjes. Snijd de achtergehouden paddenstoelen in dunne plakjes. Doe de worteltjes en paddenstoelen in de warme bouillon en laat dit even mee verwarmen. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Doe in ieder kommetje een klein beetje bieslook. Schep hierop de bouillon met de paddenstoelen en wortel. Vul de kommetjes tot een centimeter onder de rand en bewaar de rest voor de volgende dag of vries in. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de randen van de kommetjes met water, beleg elk kommetje met een plak bladerdeeg en druk de randen goed aan. Steek uit de overige plakken bladerdeeg sterretjes en verdeel over de kommetjes. Klop het ei los met een vork en bestrijk het bladerdeeg met het ei. 

Smakelijk eten! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.