Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Broodje gegrilde kippendij met atjar
Klaas maakt gestoomde broodjes met gemarineerde en gegrilde kip met zelfgemaakte, frisse atjar.

Ingredienten:

  • 12 kippendijen
  • 200 ml ketjap
  • 100 ml oestersaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 6 bapao broodjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 el suiker
  • 100 g witte kool
  • 100 g wortel
  • 100 g sperziebonen

 Bereidingswijze:

Snipper de ui en de knoflook. Giet de oestersaus en ketjap erbij. 

Leg de kippendijen in de marinade. Roer goed om en zet weg. Breng in een pan de azijn met de kurkuma en de suiker aan de kook. Snijd de witte kool heel fijn, rasp de wortel en voeg toe aan de azijn. Zet het vuur uit en laat de groente minimaal 10 minuten marineren.

Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in water met een beetje zout. Laat afkoelen in koud water en snijd de boontjes in kleine stukjes. 

Giet de kool en wortel af en meng de sperziebonen erdoor. Verhit een grillpan en grill de kip af kwast af en toe wat marinade erover. Stoom de broodjes en beleg met de atjar en gegrilde kip 

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.