Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Dé kookboeken van september
Het lijkt The September Issue van kookboekenland wel, want wat zijn er veel nieuwe kookboeken verschenen deze maand! In de keuken van Koffietijd en 5 Uur Live wordt er geregeld gekookt uit kookboeken en daarom zetten wij de leukste voor je onder elkaar!

Chocolaterie  - Hidde de Brabander
Onze Koffietijdkok en meesterpatissier Hidde de Brabander heeft een nieuw kookboek: Chocolaterie. Hidde weet werkelijk álles over chocolade, dus een boek over deze lekkernij moest en zou er komen. Zijn boek bevat niet alleen maar recepten over chocolade, maar je leert ook alles over de geschiedenis en het ontstaan van cacao. Ook legt Hidde het verschil tussen verschillende chocoladesoorten uit en bespreekt hij het belang van duurzame chocolade. Op 12 september vertelt Hidde in Koffietijd alle ins en outs over chocolade.  

Eten met Nijntje  - Samuel Levie
Onze koks hebben zeker niet stil gezeten deze zomer, want ook Samuel Levie heeft een nieuw kookboek uitgebracht. Eten met Nijntje is een ideaal kookboek voor de hele familie en vooral voor de allerkleinsten. In de recepten zijn groenten op een leuke en creatieve manier verweven, waardoor ieder kind gek wordt van groenten. In vijf korte verhalen gaat Nijntje op ontdekkingstocht om kinderen te leren over eten. Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en de boomgaard. Ze leert dat melk van de koe komt en hoe kaas gemaakt wordt. Op 9 september ligt het boek in de boek in de winkel en kookt Samuel in 5 uur live uit zijn boek!  

Henna Hanina - Nadia Zerouali
Nadia Zerouali schrijft naast kookboeken veel culinaire artikelen. Ze presenteert BinnesteBuiten en geeft workshops en presentaties over de Arabische keuken. Ze is geboren en getogen in Winterswijk, maar haar roots liggen in Marokko. Voor haar nieuwe boek Henna Hanina reisde ze door Marokko op zoek naar de oorsprong van typisch Marokkaanse gerechten en kookte ze met verschillende oma’s, waaronder haar eigen oma. Haar boek is een ode aan al deze oma’s en het land waar ze opnieuw verliefd op werd.  

Eva’s Keukenkast – Eva Posthuma de Boer
De laatste jaren zijn we anders gaan eten, merkte kookboekenauteur Eva op. Anders, beter, duurzamer. Maar hoe doe je dat en hoe hou je dat vol? In Eva’s keukenkast geeft Eva antwoord op deze vraag. Als zij denkt aan wat ze wil eten denkt ze eerst aan een ingrediënt. Daarom verzamelde Eva 55 van haar favorieten ingrediënten, met 3 recepten per ingrediënt. Van een doordeweekse hap tot eten voor een feestje. Allemaal recepten om je keukenkast mee leeg te koken. 25 september schuift Eva aan in Koffietijd om hier alles over te vertellen.  

Borreltijd – Susan Aretz
Borrelen hoeft echt niet alleen maar met bitterballen. Borrelen kan altijd en ook makkelijk als avondeten. Susan Aretz bedacht 70 next level borrelhapjes die op ieder moment kunnen. Een gezonde borrelplank voor wanneer het weekend eigenlijk voorbij is en borrelplanken voor het hele gezin. Ook zijn er thema borrelplanken in het boek te vinden. Tel Aviv, een high wine en een bbq borrelplank. Alles komt aan bod.      

Lekker Fred – Freddy Tratlehner (Vjeze Fur)
Freddy is bekend van de Jeugd van Tegenwoordig, maar sinds vorig jaar is hij misschien nog wel bekender geworden door zijn hilarische Lekker Fred Instagram-video’s. In deze video’s kookt hij met een knipoog de lekkerste gerechten. Zo staat hij ook met Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk en Ron Blaauw in zijn keuken. Hij stond ook al een aantal keer in onze 5 Uur Live keuken te kokkerellen dus een eigen kookboek kon niet lang uitblijven. Lekker Fred is een kookboek voor iedereen.  

Maison Mari – Mari Maris
Mari Maris weet alles over groente. Ze is kok en verbouwt haar eigen groente in haar tuin in Frankrijk. En in haar huis in Frankrijk nodigt ze het liefst mensen uit voor een uitgebreid diner. In haar nieuwe boek Maison Mari staan zorgvuldig samengestelde menu’s voor alle diners die je kunt geven. Van een diner voor een zomerfeest tot aan een feestelijk kerstmenu. De menu’s bevatten ook wijntips en handige mise-en-place-lijstjes voor een zorgeloze voorbereiding van een diner.  

Sous-vide – Michael Koch en Guido Schmelich
Sous-vide is een kooktechniek die lijkt op pocheren. Producten worden vacuüm verpakt en gegaard op een constante temperatuur in een waterbad. Omdat je de temperatuur zelf bepaalt, heb je altijd een goed resultaat en kun je ieder product perfect garen. Sous-vide was altijd een kooktechniek voor de haute cuisine en chefs, met dure apparaten. Dit boek bewijst dat je deze techniek makkelijk thuis kunt toepassen en dat sous-vide ook geschikt is voor de dagelijkse maaltijd!  

Leef met het seizoen – Natascha Boudewijn (Seaons Magazine)
Het magazine Seasons heeft een nieuw kookboek. Groenten-chef en fotograaf Natascha Boudewijn inspireert in dit boek om te koken met bijzondere seizoenswisselingen. Niet alleen door te koken met de verse oogst, maar vooral door zelf naar buiten te gaan!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.