Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Focaccia Garden
Pieter maakt heerlijke focaccia en gebruikt het Italiaanse brood als canvas voor een mooi kunstwerkje.
Focaccia Garden 
 
Ingrediënten: 
  • 500 g tarwebloem 
  • 7 g gedroogde gist 
  • 50 ml traditionele olijfolie (plus wat extra voor in je kom) 
  • 250 ml water (lauwwarm) 
  • 2 tl zout 

Als topping alles wat je leuk vindt, bij ons was dat: 

  • Dille 
  • Rozemarijn 
  • Platte peterselie 
  • Snoeptomaatjes 
  • Snoeppaprika’s oranje 
  • Radijs 
  • Gekleurde pepers 
  • Rode ui 
 
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 230 graden. Mix de bloem met de gist. Voeg water, olie en zout toe en kneed tot een soepel deeg. 
 
Leg in een met olie ingesmeerde kom, smeer wat olie over de bovenkant en laat 1 uur rijzen onder een theedoek. Verdeel in twee stukken op een met olie ingesmeerde bakplaat. Rek uit en kneed tot rechthoeken van ongeveer 1 cm dik. Beleg naar wens en doe ongeveer 20 minuten in de oven tot goudbruin
 
Eet smakelijk! 

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.