Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gado gado met sticky tempé
Hugo maakt samen met Rob Jetten een heerlijk gerecht: Gado gado met sticky tempé!

Ingrediënten:

Voor de salade:

  • 2 zoete aardappels
  • zout
  • 1 el korianderzaad, geplet in de vijzel
  • 2 el  zonnebloemolie
  • 2 mini-komkommers
  • ¼ rodekool (witte kool of spitskool kan ook)
  • ½ limoen
  • 50 gr taugé
  • 150 gr sperzieboontjes
  • 4 eieren

Voor de sesamsaus:

  • 6 el donkere sesampasta van geroosterd sesamzaad (gebruik die donkere en niet tahin van ongeroosterde sesam) (pindakaas kan natuurlijk ook)
  • 2 el tamarindepasta (uit pot)
  • 3 cabe rawits, fijngehakt (of minder naar smaak)
  • 1 grote teen knoflook, gepeld
  • 10 limoenblaadjes, nerf verwijderd en zeer fijngehakt
  • 2 el kecap manis
  • 2 el Javaanse suiker
  • 100 ml kokosmelk 
  • 8 el water
  •  zout

Tempé:

  • 400 gr tempé
  • neutrale olie
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 4 el sojasaus
  • 6 el ketjap
  • scheutje water

Verwarm de oven tot 200 °C.

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Leg in een ovenschaal, bestrooi met zout en korianderzaad, giet er de zonnebloemolie over en hussel alles door elkaar. Rooster in 15 tot 20 minuten gaar. Snijd de komkommer in de lengte in linten. Snijd de rodekool in dunne reepjes, knijp er wat limoensap over uit en bestrooi met zout. Verwijder bruine uiteindes van de taugé en leg in een vergiet. Blancheer de boontjes in kokend water en giet ze af in het vergiet met de taugé, zodat deze ook gespoeld is. Zet een pan water op en breng aan de kook. Kook hierin de eieren 6 minuten. Haal direct van het vuur en laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel ze en halveer ze.  

Verhit een laag olie in een hapjespan. Snijd de tempé in dunne plakken en bak aan beide kanten bruin. Haal de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd 1 rode peper en 2 tenen knoflook grof. Schil en snipper de gember. Fruit dit in dezelfde hapjespan (waar de olie nog in zit). Voeg daarna 4 el suiker toe, laat even staan tot de suiker smelt en blus af met de sojasaus en ketjap. Voeg een scheut water toe, breng aan de kook en laat inkoken. Voeg de tempé bij de marinade in de pan en glaceer aan beide kanten.  

Maak nu de sesamsaus: maal hiervoor alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer. Proef de saus en corrigeer eventueel op smaak. Meng alle groenten voor de salade, leg er de eieren en de tempé op en giet er sesamsaus over.

Eet smakelijk! 

 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.