Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hollandse garnalencocktail
Een heerlijk authentiek voorgerecht.

Ingrediënten:

300 gram hollandse garnalen
4 cherrytomaatjes
1 krop baby romaine sla (of little gem)
1 citroen
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
2 theelepels whiskey
20 gram bieslook
Tabasco
Worchestersaus
Olijfolie
Peper en zout

Extra benodigdheden: 4 cocktailglazen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Snij de cherrytomaten door de helft en leg ze in een ovenschaaltje. Besprenkel met olijfolie,
peper en zout en doe 10 minuten in de oven tot ze mooi geroosterd zijn.
Maak ondertussen de cocktailsaus door de mayonaise met de ketchup en whiskey te mengen.
Breng op smaak met zout, peper, een paar druppels tabasco en een paar druppels
worcherstersaus. Snij de bieslook fijn en doe de helft ervan door de saus. (proef en pas zonodig
aan!)
Haal de tomaten uit de oven.
Snij de buitenste bladeren van de sla klein en doe ze in de cocktailglazen. Snij de citroen door
de helft en sprenkel met een van de helften wat druppels citroensap en wat druppels olijfolie over de sla in
de glazen. Verdeel de garnalen erover, doe er per glas twee halve cherrytomaatjes bij en doe in
elk glas een eetlepel cocktailsaus. Snij de andere halve citroen in plakjes en kerf ze in zodat ze
op de rand van de glazen kunnen. Steek nu de binnenste bladeren van de romaine sla langs de
rand van het glas, strooi de rest van de bieslook over je creaties en je feestelijke
garnalencocktail is klaar!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.