Marion Pauw

Auteur
Vanaf gisteren ligt 'Vogeleiland', het nieuwe boek van Marion Pauw in de winkels. Waar komt haar inspiratie vandaan, waarom wilde ze dit verhaal vertellen en hoe gaat ze te werk bij het schrijven van haar boeken? Ze deelt dit met ons!

Marion werd geboren in Australië en emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze debuteerde in 2005 met Villa Serena en brak in 2008 definitief door met Daglicht, waarmee ze de Gouden Strop won. Deze thriller boekte groot internationaal succes en is verfilmd met Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt in de hoofdrollen. Meisje in het donker is de speciaal herziene Amerikaanse uitgave van dit verhaal, verschenen als Girl in the Dark.

Na Daglicht volgden de succesvolle titels Zondaarskind, Jetset, De wilden, Hemelen en We moeten je iets vertellen. Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2015 schreef Marion Pauw het geschenkboekje Grijs gebied. Sinds 2016 schrijft Marion Pauw ook artikelen voor het online magazine Amayzine. In 2017 schreef zij samen met Susan Smit Hotel Hartzeer, een zelfhulpboek voor mensen met liefdesverdriet. In 2019 verschenen de boeken De Experimenten en Stief.

En naast schrijfster is Marion ook scenariste van televisieseries als In Therapie, Dagboek van een Callgirl, Project Orpheus en Vlucht HS13.

Foto: Yvette Kulkens