Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gebakken tagliatelle met gerookte zalm
krokant gebakken tagliatelle met zalm en frisse crème fraîche.

Ingrediënten:

  • 400 gr tagliatelle
  • 2  sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 kilo verse spinazie
  • 1 bosje dille
  • 240 gr crème fraîche
  • 1  citroen
  • 400 gr gerookte zalm
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze

 Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook klein.

Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de sjalotten en knoflook voor ongeveer 3 minuten. Hak de spinazie grof en voeg toe aan de sjalotten en knoflook. Bak op hoog vuur kort mee en haal alles uit de pan.

Snijd de dille fijn. Houd een paar takjes apart om te garneren. Meng de crème fraîche met gehakte dille en rasp en sap van de citroen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak hierin de pasta zonder te roeren krokant. Snijd de zalm in stukjes. 

Schep de pasta op een bord en leg de spinazie en de gerookte zalm erop. Schep er een lepel citroen-crème fraîche op en garneer met de kappertjes, dille en citroen.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.