Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gegrilde mais met misoboter en gelakte aubergine op de barbecue
Hugo vond het tijd voor wat interessante groente op de barbecue. Mais in een kruidige misoboter en aubergine in teryjakisaus eisen de aandacht zeker op.

Gegrilde mais met misoboter

  • 4 maiskolven
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. lichte misopasta
  • 1 theel. chilivlokken
  • Een handje koriander, fijngehakt
  • Snufje zout

 Bereidingswijze:

Kook de maiskolven in 5 minuten voor.

Meng de miso, boter en chilivlokken en koriander door elkaar.

 Gril de maiskolven voor ongeveer 7 minuten op de barbecue. Besmeer de mais met het miso-boter mengsel en breng op smaak met een snufje zout.

Voor de gelakte aubergine

  • 2 aubergines
  • 4 eetl. teriyakisaus
  • 2 eetl. tamarindepasta
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 theel. chilivlokken
  • Handje koriander, fijngehakt
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in plakken van zo’n drie centimeter dik. Snijd met je mes ruitjes van ongeveer 1 cm aan bij de kanten van de aubergine. Snijd hem dus niet helemaal door.

Meng de teriyakisaus, tamarinde sojasaus, chilivlokken, goed door elkaar. Schenk de marinade over de aubergine en zorg dat deze royaal bedekt zijn. Zet de aubergine minimaal apart om te marineren. 

Besmeer de aubergines met een beetje olie en leg op de barbecue voor ongeveer 5 tot 10 minuten.

 Serveer de aubergines met de koriander.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.