Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Gelakte zalm met Aziatische salade
Pieter maakt een smaakvol gerecht met gelakte zalm en een frisse Aziatische salade.

Ingrediënten: 

Voor de rijst:

Zalm:

  • 500 gr zalmfilet met vel 
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 5 eetlepels oestersaus
  •  2 limoenen
  • Salade en dressing:
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram gepelde en geblancheerde sojabonen
  • 1 rode peper
  • 1 winterpeen
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 baby romaine sla 
  • 3 lenteuitjes
  • ¼ rode kool

Bereidingswijze:

Kook de rijst door een mok met rijst te vullen en daarna een mok kokosmelk en een mok water toe te voegen. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook in ongeveer 15 minuten tot al het vocht verdampt is. 

Mix voor de dressing de gembersiroop, rijstazijn, sesamolie, arachideolie en sojasaus en zet apart. Snij de peper klein en de winterpeen in dunne repen. Snij de baby romaine in dunne repen en lenteuitjes in dunne plakjes en de rode kool zo fijn als je kunt. Mix met de dressing en het sesamzaad laat lekker intrekken.

Maak de marinade. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit in een bakje. Mix sojasaus, oestersaus en het limoensap met limoenschil en zet apart. Strooi zout en peper op de zalmfilet. Grill de zalm op de huidzijde aan 1 zijde 3 minuten en lak de bovenkant met een kwast met de marinade. Keer de zalmfilet en grill weer 3 minuten. Lak de bovenkant ondertussen weer met de marinade (zodat beide zijden gedaan zijn). Doe op elk bord een schep rijst, leg de salade er tegenaan en leg er een stuk zalm bovenop. Snij de andere limoen in partjes en leg erbij.

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.