Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Geroosterde bloemkool met tahini
Geroosterde bloemkool met kruiden, granaatappel en tahini.

Ingrediënten:  

  • 4  kleine bloemkool
  • 350 gr witte sesamzaadjes
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1  citroen
  • 6  grote tomaten
  • 100 gr amandelschaafsel
  • handje verse munt
  • 1 granaatappel
  • 250 ml Olijfolie
  • 10 gr koriander
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr basilicum
  • 10 gr dragon

Bereidingswijze:

Verwijder de harde steel van de dragon. Doe alle kruiden bij de olijf olie en mix met een blender.  

Geroosterde bloemkool
Breng een ruime pan met ruim zout water aan de kook. Snij het grove groen van de bloemkool en kook deze vervolgens negen minuten in het zoute water. Verwarm een oven voor op 250 graden Celsius. Smeer de gekookte bloemkool in met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster de bloemkool 30-45 minuten in de oven tot de buitenkant goed bruin is.

Tahini:
Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Rooster in circa tien minuten 150 gram sesamzaadjes tot goudbruin. Draai nu de geroosterde en de 150 gram ongeroosterd sesamzaadjes in een blender fijn. Voeg een klein beetje olie toe tot er een pasta wordt gevormd. Maak op smaak met zout en citroensap.

Tomatensalsa:
Snij de tomaten in vieren. Haal het binnenste van de tomaten eruit. Snij nu de buitenkant van de tomaat in blokjes van 1 centimeter. Maak de blokjes tomaat aan met wat olijfolie, peper en zout.

Geroosterde sesamzaadjes: 
Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Rooster in de oven 50 gram witte sesamzaadjes tot goudbruin in circa 10 minuten.

Gebrande amandelschaafsel:
Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Brand op een bakplaat het amandelschaafsel tot goudbruin in circa 10 minuten.  

Snij de citroenen in kwarten en de verse munt grof. Snij de bloemkool in vier stukken en leg de kwarten bloemkool op een bord. Schep naar eigen smaak de garnituren, de granaatappelpitjes en de kruidenolie op de bloemkool.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.