Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Proefkoken
Geroosterde spruitjes met limoen en rozemarijn
Een gezonde aanvulling op je hoofdgerecht.

Ingrediënten, voor een schaal geroosterde spruitjes:

  • 2 takjes rozemarijn 
  • 1 limoen 
  • 500 gr spruiten
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas of gerookte paprikapoeder 

Ook nodig: braadslee, ovenschaal of ovenschotel

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 220 graden.  

Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Rasp de schil van de limoen. Maak de spruiten schoon door de harde kontjes eraf te snijden, de buitenste blaadjes te verwijderen en de spruiten te spoelen onder de kraan. Halveer de spruiten.

Giet twee eetlepels olijfolie in een braadslee. Doe hier de gehakte rozemarijn, limoenrasp en de gehalveerde spruitjes in. Meng door de olijfolie en plaats de braadslee in de oven. Gaar de spruiten in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer of de spruiten gaar zijn. Rooster ze indien nodig nog een paar minuten extra.

Haal de braadslee uit de oven en breng de spruiten op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.

Variatietip: Meng door de olijfolie een theelepel gerookte paprikapoeder of strooi direct na het uit de oven halen een handje geraspte Parmezaanse kaas over de spruiten. 

Eet smakelijk! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.