Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Gevuld eitje met avocado en harissa
Als borrelhapje!

Ingrediënten, voor 4 personen:

  • 6 eieren 
  • 1 eetrijpe avocado 
  • 1 el mayonaise 
  • Zeste en sap van 1/2 limoen 
  • Paar sprieten bieslook, grofgehakt
  • 1 tl paprikapoeder 
  • Optioneel: 1,5 el harissa 

Ook nodig: spuitzak met kartelvormig spuitmondje

Bereidingswijze: 

Zet de eieren in een pan water op het vuur en kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal de eidooiers eruit.

Prak de avocado fijn met een vork en voeg de eidooiers en mayonaise toe. Prak het mengsel glad met een vork of een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp en het limoensap. Doe de vulling in een spuitzak en leg, samen met de eiwitten, in de koeling tot gebruik.

Maak 10 minuten voor het uitserveren mooie toefjes in de eiwitten en laat op temperatuur komen. Bestrooi net voor het uitserveren met de bieslook en paprikapoeder.  

Houd je van pittig? Verdeel dan de harissa over de gevulde eitjes voordat je ze bestrooit met de bieslook en paprikapoeder. 

Eet smakelijk! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.