Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Hugo’s AVG’tje: Sticky chicken, aardappeltjes uit de oven en kropsla uit de moestuin
Hugo is weer terug in de studiokeuken en maakt daarom de hele week de favoriete gerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag mocht Patrick kiezen en werd het de sticky chicken die Hugo eerder dit seizoen al maakte maar waar Patrick nog steeds over droomt.

 Ingrediënten: 

Voor de sticky chicken:

  • 1 kg kleine kippenvleugels
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 eetl. roomboter
  • scheutje zonnebloemolie
  • 3 eetl. honing
  • 1 rode peper, in ringen
  • Peper en zout

 

Voor de aardappeltjes:

  • 1 kg krielaardappels
  • 5 eetlepels milde olijfolie
  • 5 theelepel rauwe, ongefilterde appelazijn
  • 2 theelepel zeezoutvlokken 

Voor de sla:

  • 1 grote boter- op kropsla
  • 1/2 eetl. Dijon-mosterd
  • 1/2 eetl. citroensap
  • 1/2 eetl. azijn naar keuze
  • zout en versgemalen peper
  • 100 ml goede kwaliteit olijfolie 

Bereidingswijze:

Voor de sticky chicken:

Marineer de kip in het sap van de citroen, knoflook, de sojasaus en de gember. Laat dit het liefst minimaal 2 uur marineren.

Haal de kip uit de marinade en dep het droog. Verhit de boter met een scheut olie in de pan en bak de kip rondom bruin aan. Glaceer de kip met de marinade, honing en de rode peper. Gaar de kip in 15-20 af in de oven op 180 graden. 

Voor de aardappeltjes:

Stoom de krieltjes gaar (dit duurt 20-30 minuten). Zet dan het vuur uit, giet het water uit de pan onder de stoompan en zet de gaatjespan zonder deksel op de lege, hete pan om de aardappels droog te laten stomen.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden). Schenk de olie in een kleine ondiepe braadslee en verhit de olie 5 minuten in de oven.

Stort de aardappels op een bord en prak ze met een vork, maar niet te veel. Sommige moeten uiteenvallen in kleine stukjes, maar de meeste moeten min of meer gehalveerd zijn met ruwe randjes, zodat ze lekker krokant en bruin worden in de oven.

 Neem de braadslee uit de oven, wentel de aardappels voorzichtig door de olie en bak ze 20 minuten; keer ze en bak ze nog 10 minuten tot ze onregelmatig diep goudbruin zijn en de ruwe randjes krokant. De kleinere stukken moeten donker en knapperig zijn.

Schep ze in een serveerschaal en voeg de azijn en zout toe.

Voor de sla:

Was de sla goed en scheur in stukken. Doe de mosterd, citroensap, azijn, peper en zout in een ruime kom en meng met een garde tot een glad mengsel. Voeg nu druppelsgewijs de olie toe terwijl je blijft kloppen met de garde. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker en mooier de vinaigrette zal worden.

Schenk de vinaigrette over de sla en serveer.

Eet smakelijk!

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.