Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Lofschuitjes met makreelrillette
Perfect als borrelhapje.

Ingrediënten, voor een schaal vol witlofschuitjes: 

  • 1 hele gerookte makreel of 150 gram makreelfilet 
  • 2 sjalotten 
  • 125 ml crème fraîche 
  • ½ tl rode wijnazijn 
  • 1 granaatappel
  • 2 stronden rood- of witlof 
  • half bosje dille, grofgehakt 

Bereidingswijze: 

Verwijder de huid van de makreel en pluk de makreel in een kom of bak en zorg dat er geen graten meer in zitten. Snipper de sjalotten fijn en voeg toe aan de makreel. Voeg de crème fraîche en frambozenazijn toe en roer met een vork stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.  

Maak met een mesje een dunne snee in de granaatappel en breek hem in twee helften. Pak een helft in je hand en houd je hand boven een grote kom. Sla, met behulp van bijvoorbeeld een houten lepel, hard op de achterkant van de granaatappel zodat de pitten uit de granaatappel vallen.  

Pluk blaadjes van de lof en vul ze met de makreelrillette. Maak af met de dille en de granaatappelpitjes.  

Eet smakelijk! 

Wil je het onderstaande boodschappenlijstje downloaden? Klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en kies voor 'opslaan als'. Sla de afbeelding op op de gewenste locatie. 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.