Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Makreelpakketjes van de barbecue en gepofte aardappel
Een vers visje en wat smaakmakers in een pakketje op de barbecue: heerlijk.

Voor de makreelpakketjes

Ingrediënten:

  • 4 makrelen
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 2 venkelbollen
  • Trosje cherrytomaten

Verder nodig:

  • Aluminiumfolie
  • Een barbecue
  • Snijd de venkel doormidden en haal de harten eruit. Snijd het in plakjes.

Bereidingswijze: 
Steek de kolen aan en laat de barbecue goed heet worden. 

Pel en hak de knoflook heel fijn. Meng in een ovenschaal de knoflook met de rasp en sap van de citroen en een flinke scheut olijfolie. Snijd de makrelen tot op de graat aan beide kanten een aantal keer in. Wentel de makrelen in een ovenschaal door de knoflook-citroenolie.

 Maak pakketjes van de vis en aluminiumfolie en voeg de venkel en cherrytomaatjes er aan toe. Kruid met zout en peper en leg op de barbecue voor 15 minuten. 

Gepofte aardappels van de barbecue

Ingrediënten:

  • 5 kruimige aardappels
  • een bosje dille, fijngesneden
  • 200 gr crème fraîche
  • peper en zout naar smaak 

Bereidingswijze:

Maak de aardappel goed schoon.

Laat de schil zitten en pak de aardappel in met aluminiumfolie. Leg het pakketje aan de zijkant van de barbecue. Wanneer de aardappel te dicht op het vuur ligt, kan de buitenkant al verbranden, terwijl de binnenkant nog niet gaar is. 

Doe het deksel van de barbecue dicht en laat de aardappel 20 tot 30 minuten poffen. 

Meng de crème fraîche  met de dille, zout en peper.

 Prik met een vork in de aardappel om te testen of hij gaar is. Gaat je vork er zonder weerstand in? Dan is je gepofte aardappel goed. Heb je de aardappels zo tussen de kolen gelegd? Schrik dan niet van de zwarte buitenkant. De schil verbrandt snel (dus die eet je ook niet op), maar de binnenkant is lekker zacht.

Snijd de aardappel aan de bovenkant in en vul met het crème fraîche mengsel.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.