Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Negroni en verschillende bruschette
Een frisse Italiaanse cocktail met antipasti.

Negroni  

Ingrediënten:

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml rode, zoete vermouth
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelschil als garnering

Bereidingswijze:

Roer de gin, campari en vermouth door elkaar. Doe ijs in een glas en schenk de Negroni erover heen. Versier de cocktail met een stukje sinaasappelschil.

Klassieke bruschetta met tomaat

Ingrediënten:  

  • 400 gr trostomaten  
  • 1  teen knoflook  
  • Een handje verse basilicum  
  • Een scheut olijfolie  
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak  
  • Een scheut witte wijn azijn  
  • 1 stokbrood

Beredingswijze:  

Rooster plakken stokbrood in een grillpan, pan of in de oven op 180 graden tot het brood knapperig is. Wrijf met een teen geplette knoflook over het geroosterd brood. Schenk voorzichtig wat olijfolie over het stokbrook en breng op smaak met zout en peper.

Was de tomaten en snijd in vieren. Haal het vruchtvlees uit de tomaten. Snijd de tomaten in kleinere stukjes of laat het zo. Mix in een kom de tomaten, in stukjes gescheurde basilicum, een scheut olijfolie en een scheut witte wijn azijn naar smaak. Leg de tomaten op het geroosterde stokbrood en serveer direct.

Bruschette met bospaddenstoelen en pittige feta

Ingrediënten:

  • 150 gr feta, verkruimeld
  • 2 lange rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • raspsel en sap van
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie, plus extra om te bestrijken
  • 500 gr gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en enokitake)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 groot focacciabrood, in vieren, opengesneden
  • ½  bosje bladpeterselie, blaadjes afgeplukt, ter garnering

Bereidingswijze:

Doe de feta in een kom en prak er met een vork de Spaanse pepers en het citroenraspsel door.

Verhit 2 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin de helft van de paddenstoelen 3 min. om tot ze kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Sprenkel de helft van het citroensap erover en voeg wat zout en peper toe. Schep het mengsel op een bord en bak de rest van de paddenstoelen met de knoflook en het citroensap in nog 2 el olie.

Verwarm intussen de grill op een matig hoge stand. Bestrijk het brood met olijfolie en gril het in 2 min. aan beide kanten lichtbruin. Leg de stukken brood op borden. Verdeel het paddenstoelenmengsel en het fetamengsel erover, garneer met peterselie en serveer.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.