Over ons

Koffietijd is hét dagelijkse feel good ochtendprogramma van RTL4, gepresenteerd door Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland.

We ontvangen de leukste gasten en bespreken onderwerpen op het gebied van entertainment, lifestyle, beauty en gezondheid. Chef London Loy staat in de keuken en voorziet ons elke dag van de lekkerste gerechten!

Koffietijd heeft een mooie en nauwe samenwerking met de Goede Doelen Loterijen, die bestaat uit de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij. 

Over de Goede Doelen Loterijen 
De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen de Nationale Goede Doelen Loterijen. Samen met Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen zijn zij de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. Sinds de oprichting hebben zij samen al meer dan 11 miljard euro geschonken aan goede doelen en projecten over de hele wereld. 

Nationale Postcode Loterij Vrienden Loterij

De Nationale Postcode Loterij: voor een betere wereld

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij.

Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs jaarlijks 104 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,5 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.
De Nationale Postcode Loterij: voor een betere wereld

VriendenLoterij: voor behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen.    

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,8 miljard aan goede doelen.   

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in deze landen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.
VriendenLoterij: voor behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen