Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Paksoi Curry met kiwi chutney
London maakt een smaakvolle kiwi chutney voor bij zijn Paksoi curry.

Voor de Kiwi chutney

Ingrediënten

 

  • 1 kg kiwi's, geschild, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 6 lange groene pepers, fijngehakt
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 1 1/3 kopjes bruine suiker
  • 2 kopjes ciderazijn
  • 1/2 kop glace-gember, fijngehakt 
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze: 

Combineer alle ingrediënten in een grote pan.Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag , medium stand.Laat ongeveer een uur sudderen of tot het ingedikt en ingekookt is. Giet in potten en laat afkoelen.

Paksoi Curry

Ingredienten

  • 4 kleine of 1 grote pak choy(s)
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 theelepel verse gember
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel venkelzaad, optioneel
  • een handje verse koriander (+ extra voor garnering)
  • een klein blikje kokosmelk (270 ml)
  • snufje zeezout

Bereidingswijze: 


Snijd de pak choy in kleine stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember. Bak dit voor 3-4 minuten. Voeg de komijn, kurkuma, curry en venkelzaad toe en bak 1 minuutje mee.
Doe de gesneden pak choy en koriander in de pan en mix goed met de kruiden, Schenk de kokosmelk erbij en breng licht aan de kook. Laat het geheel 10 minuutjes pruttelen.
Voeg nog wat zout toe naar smaak (en eventueel wat chilivlokken.) Serveer met rijst, naambrood of  een salade.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.