Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus
Speciaal voor Fockeline Ouwerkerk maakt Hugo pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus.

Ingrediënten voor de pannenkoekjes met pekingeend:  

  • 4 eendenborstfilets
  • Marinade voor de eendenborstfilets
  • 1 pakje Chinese pannenkoekjes, ontdooid
  • 1 komkommer
  • 3 bosuien
  • 1 bos radijsjes
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd
  • Kant-en-klare of zelfgemaakte hoisinsaus 
  • Ook nodig: Stoommandje

Marinade voor de eendenborsten:

  • 4 tl sojasaus
  • 4 tl shaoxing rijstwijjn
  • 2 tl zonnebloem- of arachideolie
  • 4 tl vijfkruidenpoeder (five spices)
  • Zwarte peper

Hoisinsaus:

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el zonnebloem- of arachideolie
  • ½ el sesamolie
  • 1 tl vijfkruidenpoeder (five spices)
  • 125 gr miso (sojapasta)
  • 2 el honing
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 tl sambal badjak 
  • 2 el water

Bereidingswijze:

Fruit de knoflook 5 minuten op laag vuur in de zonnebloem- of arachideolie. Voeg daarna alle ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken terwijl je goed blijft roeren. Laat de saus indikken tot een dikke en gebonden saus en zet apart tot gebruik.

Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets met een scherp mes ruitvormig in tot op het vlees. Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en smeer hier de filets mee in. Breng op smaak met peper. Dek de filets af en laat 1 uur buiten de koelkast marineren. Hierdoor trekken de smaken goed in en komt het vlees op kamertemperatuur.

Snijd de komkommer, bosui en radijsjes in flinterdunne plakjes.

Leg de eendenborsten met de huidkant naar beneden in een (nog niet verwarmde) koekenpan en zet op middelhoog vuur. Verhit de pan en vlees nu samen op en het vet komt langzaam uit het eendenvlees. Bak 6-10 minuten op de huid, tot deze goudbruin en knapperig is. Keer de filets om en bak nog 2-3 minuten terwijl je het vrijgekomen vet over het vlees blijft scheppen. Haal de filets uit de pan en laat 10 minuten afgedekt rusten onder aluminiumfolie.  

Stoom de ontdooide Chinese pannenkoekjes 2-3 minuten in een stoommandje boven een pan zacht kokend water. Zet apart en houd warm.

Snijd de filets in dunne plakjes. Besmeer de pannenkoekjes met wat hoisinsaus, beleg met eend, komkommer, bosui en radijs. Bestrooi met de sesamzaadjes en rol op. Serveer met een bakje extra hoisinsaus.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.