Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Preistamppotje
Met rode mul en spekjes

Voor 8 personen  

Ingrediënten
700 gram aardappelen, kruimig
2 preien
200 gram spekreepjes
8 rode mul filets
Sap van 1/4 citroen
Half bosje salie 
1 el mosterd
100-200 ml kookroom
olijfolie
zout en peper  

Bereiding
Zet een pan met ruim water en zout op het vuur en breng deze aan de kook.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Was dan de prei en snijd deze in ringen.
Als het water kookt, kook je de aardappelen hierin tot ze gaar.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes tot ze lekker krokant zijn en zet ze dan apart.
Zet een andere koekenpan op het vuur, verwarm hierin wat olijfolie en bak hierin de prei. Dit kun je lekker lang doen op een laag vuurtje. Hierdoor krijgt de prei een heerlijke zoete smaak.  Snijd ondertussen de salie fijn en bak die mee met de prei.
Verwarm de oven voor op 60 graden.
Breng de rode mul filets op smaak met wat zout en peper. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Als de olie goed warm is, bak je de rode mul eerst op de huid zodat deze lekker krokant wordt. Daarna bak e hem kort op de witte kant en dan zet hem in de oven.
Als de aardappels gaar zijn, vang je wat van het kookvocht op bij het afgieten. Stamp de gekookte aardappelen met een stamper fijn samen met de kookroom. Als je wat minder room wil gebruiken kun je wat meer van het kookvocht gebruiken om de puree op die manier wat smeuïger te maken.
Roer dan de mosterd, zout en peper door de puree en proef of hij goed op smaak is. 
Roer dan de prei en ¾ van de gebakken spekjes door de stamppot. Garneer de stamppot af met de achtergehouden spekjes en serveer de rode mul erboven op.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.