Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Raapstelen salade met jerk portobello, aubergine, chapati en Boulanger
London deelt met ons een paar prachtige gerechten uit zijn nieuwe kookboek: Mijn recepten.

Ingrediënten:

voor de Jerk potobelloo

  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 15 takjes tijm
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 1/2 tl kruidnagel, gemalen
  • 1/2 tl nootmuskaat, gemalen
  • 1/2 tl piment, gemalen
  • 6 el (borgoe)rum
  • 6 el sushi-azijn
  • 1 el honing
  • ¼ Madame Jeanette peper, zaadlijsten
  • verwijderd
  • 1 el + extra zout
  • 6 el + extra olijfolie
  • 3 sinaasappels, sap en rasp
  • 6 portobello’s
  • zwarte peper, naar smaak
  • 4 boterhammen, geroosterd 

Benodigdheden 

  • keukenmachine
  • diepvrieszak
  • grillpan

 Bereidingswijze

Doe voor de jerk de sjalotten, knoflook, tijm, laurierblaadjes, kruidnagel, nootmuskaat, piment, rum, sushi-azijn, honing, Madame Jeanette, 1 eetlepel zout, 6 eetlepels olijfolie, het sinaasappelsap en de -rasp in de keukenmachine tot een glad geheel. Is de saus te dik? Voeg dan wat extra sinaasappelsap toe.   

Maak de portobello’s met een vochtig doekje of klein borsteltje schoon en snijd het steeltje eraf. Snijd de portobello’s over de lengte in drieën. Doe ze met de jerksaus in de diepvrieszak. Sluit de zak en zorg ervoor dat er geen lucht bij zit. Marineer de portobello’s 3-4 uur.   

Verhit de grillpan op hoog vuur. Neem de portobello’s uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf. Grill ze in porties aan beide kanten goudbruin en gaar. Ze mogen zeker nog wel een bite hebben, maar ze moeten ook sappig zijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

 

Ingrediënten 

  • 2 bosjes raapstelen, gewassen
  • Scheutje olijfolie
  • 1 limoen, sap
  • 8 stuks Jerk portobello, gegrild
  • 4 grote eetl  aubergine, gestoofd
  • 4 a 5 eetl tahin yoghurt saus
  • 8 stuks cherry tomaten, gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak
  • ¼ bosje coriander 

Bereiding

 Doe de raapstelen op een schaal en besprenkel met een beetje olijfolie en sap van de limoen over de raapstelen.Dan mag je de jerk portbello verdelen over de raapstelen , dat doe je ook met de aubergine.

Met de yoghurt saus trek je strepen over de salade en verdeel je de gehalveerde cherry tomaten.Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Maak af met een paar takjes verse koriander en serveer met de lauw warme chapati.  

Voor de :Chapati

8 stuks

 Ingrediënten 

  • 375 g kikkererwtenmeel
  • 25 g oerdibonenmeel
  • 1 tl zout
  • ½ tl suiker
  • 2 el zonnebloemolie

Benodigdheden

  • vijzel of koffiemolen 

Bereidingswijze: 

Meng het meel, zout en de suiker. Voeg de zonnebloemolie toe en meng goed door. Voeg beetje bij beetje 250 milliliter lauwwarm water toe en kneed het deeg ongeveer 5 minuten stevig door. Dek af en laat 30 minuten rusten op een warme plek.

Verdeel het deeg in 8 porties en rol iedere portie zo dun mogelijk uit.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de chapati in porties aan beide kanten, intotaal ongeveer 5 minuten. Zodra er luchtbubbels ontstaan draai je ze om. Herhaal dit een paar keer tot ze mooi aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Voor de Tahin/rawit-yoghurtsaus:

  • 200 ml yoghurt  
  • 1 el tahin (sesampasta)  
  • 1 tl zout  
  • ½ teen knoflook, geperst
  • 1 rode rawit, fijngehakt
  • ¼ bosje bieslook, fijngesneden

Bereidingswijze: 

Alles goed mengen met elkaar.

Ingrediënten 

  • olie, om in te bakken
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1½ tl kerriepoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 aubergines, in blokjes van 2 cm
  • ¼ Madame Jeanette peper (eventueel)
  • 200 ml groentebouillon (blokje)
  • zout, naar smaak
  • peterselie of lente-ui, ter garnering

Beredeidingswijze: 

Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de sjalot. Voeg de kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak even mee.   

Zet het vuur laag en voeg de aubergine toe. Bak een minuut of 4 rondom aan en blus af met de groentebouillon. Voeg eventueel de Madame Jeanette toe en stoof het geheel met de deksel op de pan nog 10-15 minuten.  

Proef de boulanger en breng op smaak met zout. Garneer met de de peterselie of de lente-ui.

 Geniet! Soso lobi

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.